AIK bröt dystra trenden – efter Gynges hattrick

Publicerad 2023-02-03

Det såg ut att bli ännu en dyster AIK-kväll.

Men hemma mot Västerås klev Richard Gynge, 36, fram med ett hattrick och AIK tog en efterlängtad seger, 4–2.

Fyra raka förluster och ett nedflyttningskval skrämmande nära.

AIK har varit inne i en minst sagt mindre bra trend den senaste tiden. Men kanske kan det vända efter 4–2 hemma mot Västerås?

AIK var dock illa ute.

Gästerna var numret större i den första perioden och ledde med ett mål. AIK skulle visserligen kvittera i mittenakten men i slutet av andra perioden ordnade Jimmie Jansson 2–1.

Där och då såg det dystert ut för AIK, men det skulle vända. Richard Gynge kvitterade tidigt i tredje perioden med sitt andra mål i matchen och bara minuten senare utökade lagets målkung Daniel Muzito-Bagenda till 3–2.

Till slut blev det 4–2 när Richard Gynge satte sitt tredje mål i matchen när han fick in pucken i tom målbur i matchens sista minut.

– Det är jättestarkt av oss. Speciellt med tanke på den tunga matchen i onsdags (3–4 mot Almtuna) så är det jätteskönt att vi vänder på det, säger Gynge i C More.

Lagen möts igen redan i morgon, då i Västerås.

– Vi tar med oss tre poäng och laddar om. Det är jäkligt härligt med ”back to back”, säger Gynge.

AIK var inte det enda krislaget som lyckades vända en dyster trend.

Tack vare tre obesvarade mål i andra perioden kunde Tingsryd vinna med 3–1 borta mot Östersund och ta lagets första seger efter fem raka förluster.

För Västervik är det dock fortsatt tungt. Mot formstarka Mora förlorade man med 1–3. Därmed har man nio poäng upp till nästjumbon Tingsryd.