Körde över Kristianstad och vann med 5–0

Björklöven vann och tog sjätte raka segern efter 5–0 mot Kristianstad.

Dessutom fick debutanten Isak Mantler hålla nollan.

– Han tränar riktigt bra och är väldigt professionell, säger Björklövens tränare Hans Wallson i C More.

Inför tisdagskvällens möte med Kristianstad hade Umeålaget vunnit alla fem matcher under ordinarie tid. Så blev det även denna gång.

Justin Crandall gav hemmalaget ledningen i första perioden när han skickade in pucken framför mål, och via en motståndarklubba, letade sig in.

I den andra perioden utökade Alexander Wiklund ledningen. Målet innebär att forwarden nu gjort mål i samtliga fem framträdanden i inledningen av hockeyallsvenskan.

15 insläppta på 3 matcher

Kristianstad, som hade släppt in tio mål på de två senaste matcherna, fick kapitulera ytterligare tre gånger i matchen.

Först genom Olle Liss, som enkelt fick vandra in i slottet och prickskjuta 3–0 till Björklöven. Fint framspelad av amerikanen Alex Hutchings, som även han blev målskytt.

I slutsekunderna kom även 5–0, när Björklöven förlängde segersviten och höll nollan för första gången den här säsongen.

En stor bidragande faktor till det var debutanten Isak Mantler, 21. Målvakten kommer närmast från Lindlöven i hockeyettan.

– Det var otroligt roligt. Han är bra, det vet vi. Han tränar riktigt bra och är väldigt professionell. Sen måste vi lyfta ”tre mot femman” också, de blockar säkert 15 skott och hjälper honom på ett fantastiskt sätt att få hålla den här nollan, säger Björklövens tränare Hans Wallson i C More.

Medan Björklöven tog en komfortabel seger, fick Mora slita allt hårdare för sin.

I mötet med Västervik följdes lagen åt och när tre perioder var spelade stod det 3–3, efter en sen kvittering av Västervik och Victor Öhman.

Matchen gick till övertid och straffar, där Mora plockade bonuspoängen efter Oskar Stål Lyrenäs avgörande straff.