Carl Grundström målskytt för LA Kings

Uppdaterad 2021-05-21 | Publicerad 2021-03-18

NEW YORK. Carl Grundström fortsätter övertyga i pånyttfödda LA Kings.

Han bidrog med sitt fjärde mål för säsongen när det gamla mästarlaget från södra Kalifornien i natt slog St. Louis och gav sig in i streckstriden på allvar.

– Vi svingar med de stora pojkarna nu, säger coachen Todd McLellan efter 4-1-segern.

Det var en bit in i första perioden i mötet i Staples Center som Carl Grundström sög åt sig pucken precis framför gästernas kasse, rundade Jordan Binnington och vräkte in ett mål.

Därmed är den 23-årige Björklöven-produkten – som ju även spelat för Modo och Frölunda i Sverige – uppe i sammanlagt fyra fullträffar, en från personbästat. Med halva säsongen kvar.

Kings hann skaffa sig 3-0-ledning i första perioden, vann till slut med 4-1 och skuggar nu toppkvartetten på slutspelsplatserna i väst-divisionen.

– Vi är där nu. Vi svingar med de stora pojkarna. Vi har förtjänat respekt och märker att vi inte ser så många reservmålvakter längre. Motståndarna använder förstemålisen mot oss oftare, säger coachen Todd McLellan.

– Men med respekt kommer ansvar. Det blir svårare nu och vi måste svara upp mot det.

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Nu vet Darryl Sutter hur det känns att förlora med Calgary även på 20-talet.

För första gången sedan han tog över som coach för en vecka sedan åkte Flames på en snyting i natt. En rejäl en. Edmonton fick revansch i slaget om Alberta och vann med 7-3.

– Det här laget har en del att lära, muttrar det gamle lejonet efteråt.

Elias Lindholm och Mikael Backlund gjorde varsitt mål, men det hade de ingen större glädje av.

Det satt hårt åt, men till slut lyckades Vancouver – alltjämt utan Elias Pettersson – bärga tredje raka segern, borta mot Ottawa.

De vann med 3-2, efter straffavgörande.

Nils Höglander spelade fram till ett av målen.

Vegas låg under med 3-1 inför tredje i sitt returmöte med San Jose hemma i T-Mobile Arena, men iscensatte en mäktig vändning sista 20 och vann till slut med 5-4.

Båda Karlsson på isen – William i Vegas och Erik i San Jose – bokfördes för assist.

Mellan Winnipeg och Montreal stod det 3-3 efter full tid. Sedan avgjorde Nikolai Ehlers för Jets på övertid.