Bengtsson låg bakom allt i Södertäljes seger

Två assist och ett avgörande mål.

Christopher Bengtsson låg bakom allt i Södertäljes kvartsfinalseger över Västervik.

– En krigarinsats, säger han till C More.

Det blev ett svängigt första kvartsfinalmöte.

Södertälje tog ledningen men hamnade sedan i underläge i början av den andra perioden. Då kvitterade Rasmus Kahilainen i powerplay genom att styra in ett skott av Christopher Bengtsson.

Stenhårt slagskott

27-åringen hade även spelat fram till Albert Sjöbergs 1–0-mål, men var inte klar där.

I den tredje perioden bombade han själv in 3–2 från blålinjen med ett slagskott. Pucken satt högt bakom Västerviks succémålvakt Daniel Marmenlind.

– Jag försöker röra på fötterna och skapa lägen. Då trillar det dit lite puckar, det är skönt, säger Bengtsson efter matchen.

”Förtjänar inte att vinna”

Med 1.13 kvar av matchen drog Västervik på sig en utvisning, vilket ledde till att de chansade med utplockad målvakt för att spela fem mot fem. Då spikade Lucas Carlsson slutresultatet 4–2 i tom bur.

– Vi förtjänar inte att vinna och det är någonting vi kommer ta upp i morgon, säger Västerviks tränare Mattias Karlin besviket till C More.

Södertälje leder kvartsfinalserien mot Västervik.