Bröt mardrömssvit i rysarmatch

Publicerad 2021-12-26

0 poäng på 25 matcher.

Fram till jätteskrällen mot Rögle på bortais - då assisterade Niclas Bergfors till Djurgårdens 0–2 och spräckte därmed en milslång poängtorka.

– Det känns bra att börja med en vinst efter uppehållet, säger Djurgårdens segerskytt Marcus Sörensen i C More.

Glasklara förutsättningar på förhand: toppen mot botten, (delade) serieledarna mot tabelljumbon och en lagmaskin mot ett bygge i fritt fall.

Då visade Djurgården att inget av det där spelade någon som helst roll när det skulle spelas annandagshockey i Ängelholm.

0–1 kom i powerplay genom Filip Cederqvist i en jämn och välspelad första period, men det var i början av den andra som Djurgården chockade både motståndare och publik - två mål på mindre än 30 sekunders spel genom Rasmus Bengtsson och Ludvig Rensfeldt tystade Catena arena på ett sällan skådat sätt. Assisten till Bengtssons mål kom från Niclas Bergfors klubba - den NHL-meriterade stjärnans första poäng på 26 matcher.

Adam Tambellini reducerade tämligen omgående till 1–3, men när för dagen mycket spelsugne Jonathan Lekkerimäki satte 1–4 till gästerna var det böjda nackar och tunga ben i hemmalägret.

Marcus Sörensen avgjorde i förlängningen

Åtminstone fram till tredje perioden när Rögle visade varför man ligger i delad serieledning med Skellefteå. Ett vackert kombinationsspel låg bakom Linus Sjödins 2–4, och när Adam Tambellini återigen var klinisk i samband med 3–4 började kanonaden mot Mantas Armalis i Djurgårdsmålet.

Djurgården lyckades hålla stången fram till att det var cirka 1,5 minut kvar av matchen - Brady Ferguson smällde in kvitteringen i spel sex mot fem och matchen till förlängning.

Marcus Sörensen avgjorde sedan för gästerna i förläningen.

– Vi gör en bra bortamatch bortsett från sista 15 i tredje perioden. De börjar tugga igång och vi tappar greppet. Det har varit så under säsongen, att vi har svårt att försvara en ledning. Det är starkt av oss att vinna ändå, säger Sörensen i C More och fortsätter:

– Det känns bra att börja med en vinst efter uppehållet.

Rögles Mattias Sjögren:

– Det känns som att spelet sitter ”periodvis”, att det inte sitter över 60 minuter.