Stjärnan tillbaka efter avstängning – då vann Leksand

Publicerad 2022-02-19

Matt Caito var tillbaka efter två matchers avstängning när Leksand förlorade/vann mot Malmö med 2–1 efter förlängning.

Då riktade Leksandstränaren Björn Hellkvist kritik mot avstängningen – och stöttade sin backstjärna.

– Jag förstår inte den avstängningen alls, säger Björn Hellkvist till C More.

Matt Caito fick en två matcher lång avstängning efter en slewfoot mot Örebros Joel Mustonen den 11 februari. Nu var han tillbaka i spel och det var ett välkommet inslag för Leksandstränaren Björn Hellkvist.

– Det är jätteskönt. Han betyder jättemycket för oss, han är kanske till och med vår förstaback, säger Björn Hellkvist i C More.

Hellkvist stöttar även sin stjärnback och riktar kritik mot beslutet till avstängningen.

– Jag förstår inte den avstängningen alls. Jag stöttar kampen han tog ute på isen, säger han.

Stor Leksandspress

Matchen var präglad av Leksandspress och hårt spel. Flera tunga tacklingar delades ut och publiken i Tegera Arena var nöjda med tillställningen. Men trots den massiva pressen så var det mållöst efter två perioder.

Leksand fortsatte skapa otroliga chanser men det var Malmö som satte matchens första mål. Carl Söderberg styrde in 1–0 efter halva tredje perioden. Men kvitteringen kom blixtsnabbt. Backen, Jonas Ahnelöv satte sitt första mål för säsongen på ett fint sätt.

Dramatiskt i slutet

Med 28 sekunder kvar av ordinarie tid så uppstod det dramatiska scener. Malmö forcerade och hade en puck över mållinjen. Men efter videobedömning dömdes målet bort.

I förlängningen avgjorde Max Veronneau efter ett otroligt avslut, rätt upp i det första krysset. Det var Veronneaus 26:e mål för säsongen.