Södertälje till negativt kval

Publicerad 2022-03-16

Mardrömssäsongen för Södertälje fortsätter. Nu tvingas de kvala för att behålla en plats i Hockeyallsvenskan till nästa säsong.

– Vi har varit bedrövliga, säger Södertäljes Andreas Hjelm till C More.

Hoppet levde till den sista omgången för Södertälje. De var piskade till att vinna mot bottenkollegan Troja-Ljungby, samtidigt som att de behövde hjälp från konkurrenten Västerås IK i deras match mot Almtuna. Men det gick inte Södertäljes väg.

Men Almtuna, som bara behövde ta en poäng mot Västerås lyckades med bedriften. Vilket betyder att Södertälje måste vinna kvalet för att spela i Hockeyallsvenskan nästa säsong.

Lagkaptenen sågade laget

Efter två perioder var ställningen 1–1. Södertäljes lagkapten var missnöjd med lagets insats.

– Vi har varit bedrövliga i två perioder. Varför vet jag inte. De är först på alla puckar. Vi fick lite mer energi efter målet, säger Andreas Hjelm till C More efter två perioder.

Troja tog ledningen i den tredje perioden men Södertälje gav sig inte . Med två raka mål, signerat Emil Aronsson och Jacob Dahlström, så vände Södertälje matchen och vann med 4–2. Men det hjälpte alltså inte.

– Vi försökte men det räckte inte. Vi vinner två matcher i rad för första gången, det är viktigt mentalt, säger Pelle Hånberg till C More efter matchen.

Södertälje får sikta in sig på kvalspel mot just Troja Ljungby. Vinnaren av en serie i bäst av sju spelar i Hockeyallsvenskan nästa säsong.