Dubbla poäng av Karlsson i natt

Sviten fortsatte – när Sharks körde över Tampa

Publicerad 2019-01-06

Poängsviten fortsätter för Erik Karlsson, 28.

I natt gjorde den svenske backstjärnan två assist när San Jose Sharks tog en tung seger hemma mot Tampa Bay.

Erik Karlsson, 28, fortsätter sin fina poängsvit i San Jose Sharks.

Backen, som byttes bort från Ottawa Senators inför säsongen, hade gjort poäng i elva raka matcher inför nattens möte med Tampa Bay Lightning.

Och då slog han till igen.

Svensken gjorde två assist när Sharks skickade hem NHL:s formstarkaste lag med 5–2. Först låg han bakom Logan Coutures 1–0-mål i den första perioden, innan han hittade fram till backkollegan Brent Burns som i sin tur skickade vidare till Evander Kane som gjorde 3–1 i powerplay i början av andra.

Tampa, som bara hade förlorat en match sedan i slutet av november, kvitterade förvisso till 3–3 en halvminut senare – men fler blev det inte för seriesuveränen.

Sharks utökade två gånger om i tredje och tog sin andra raka seger, sin fjärde seger på fem matcher.

Karlsson har nu gjort 19 poäng på de tolv senaste matcherna (1+18).

Victor Hedman gjorde ett mål för Tampa.

Boston Bruins ångar på. I natt kom fjärde raka segern via 2–1 hemma mot Buffalo Sabres. Inga svenskpoäng där och tungt för Sabres, som nu har förlorat sex av de åtta senaste matcherna.

Roligt för Alexander Wennberg och hans Columbus Blue Jackets. Svensken gjorde en assist när laget slog Florida med 4–3 på bortaplan efter förlängning. Därmed studsade Columbus tillbaka efter förlusten mot Carolina senast och har nu vunnit sju av de nio senaste matcherna.

Nashville hade lekstuga borta mot Montreal. Svensktrion Mattias Ekholm, Viktor Arvidsson och Calle Järnkrok svarade tillsammans för fyra poäng i 4–1-segern. Ekholm var bäst med ett mål och en assist, medan Arvidsson gjorde ett mål och Järnkrök en assist.

Toronto mosade Vancouver, som saknade Elias Pettersson. Läs mer här!

Robin Lehner storspelade när New York Islanders tog sjätte raka. Den svenske målvakten stoppade 29 skott när laget vände och vann, 0–2 till 4–3, borta mot St Louis och efteråt hyllades Lehner av sin tränare.

– Robin var riktigt bra i dag. Men det var inte vi. Vi vann tack vare bra målvaktsspel, säger Barry Trotz.

Proppen ur för Los Angeles Kings. Efter två raka förluster studsade laget tillbaka och körde över Edmonton med 4–0. Tavlan visade 3–0 redan efter 13.57 i den första perioden och då fick Oilers-keepern Mikko Koskinen åka och byta. Men det hjälpte alltså inte. Kings utökade till 4–0 i den tredje perioden (Anze Kopitars 300:e mål i NHL) och därmed fortsätter kräftgången för Edmonton, som har torskat sju av de åtta senaste matcherna.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se