Växjö vann förlängningsrysare mot Färjestad

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Växjö var ”rädda för att vinna” i tre perioder.

Sedan avgjorde Fredrik Karlström förlängningen mot Färjestad.

– Grymt skönt, säger han till C More.

Det som såg ut att bli en promenadseger för favorittippade Växjö utvecklades till en riktig rysare. Färjestad avlossade hela 39 skott mot målvakten Viktor Fasth och efter ordinarie tid stod det 3–3.

I förlängningen skrinnade Fredrik Karlström, 23, sig till ett friläge och blev avgjorde.

– Om jag ska vara ärlig så var det en ganska jobbig match för hela laget. I tre perioder är vi rädda för att vinna, säger han till C More.

– Jag tycker inte vi ska lägga sådan press på oss själva. Även om vi har vunnit serien så är det jätteonödigt. Så vi bestämde oss inför sudden att lägga de tre perioderna bakom oss och kriga in en vinst här.

Fredrik Karlström stor övertidshjälte för Växjö.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Fredrik Karlström stor övertidshjälte för Växjö.

Fick en drömstart

Växjö leder därmed kvartsfinalserien med 1–0 i matcher, och det märktes redan från första nedsläpp att det här var något annat än en vanlig match i grundserielunken.

Miika Koivisto spräckte nollan redan efter 26 sekunder och innan matchen var tre minuter gammal ledde hemmalaget med 2–0. När krutröken hade lagt sig efter den första perioden stod det ändå 2–2 efter en stark forcering av Färjestad. Men det blev till sist en så kallad hedersam förlust för Karlstadslaget.

– Vi skapar tillräckligt mycket för att kunna avgöra matchen på 60 minuter, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn till C More.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Växjö vann rond ett mot Färjestad.
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!