Hockeyallsvenska finalen

Stängs av efter domarkollision: ”Ett skämt”

Av: 

Jonathan Nilsson

Tomas Ros

Oscar Pentler.
Oscar Pentler.

HOCKEY

Almtunas forward Oscar Pentler, 21, kolliderade med en domare.

Nu stängs han av och missar inledningen av nästa säsong.

– Jag tycker det är ett skämt och jag är arg. Alla som känner mig vet att jag blir det sällan, säger Almtunas sportchef Tony Mårtensson.

Oscar Pentler uppger i disciplinnämndens beslut att han ser händelsen i mötet med Västerås i fredags som en olyckshändelse och att han gör allt för att undvika en kollision.

Disciplinnämnden anser dock att Pentler ”har visat vårdslöshet och utsatt domaren för stor skaderisk” och stänger av honom för "physical abuse of officials".

”Det finns visserligen ingen anledning att dra slutsatsen att Oscar Pentler haft för avsikt att köra på domaren. Kollisionen är icke desto mindre helt hans ansvar.” står det vidare.

Starka reaktioner

Avstängningen börjar gälla i början av nästa säsong, 10–26 september, eftersom Almtuna har spelat färdigt i år. Pentler döms även till 2 000 kronor i böter.

Domen har blivit en snackis i hockey-Sverige. Många är kritiska till avstängningen, så även Almtunas sportchef, den tidigare storspelaren Tony Mårtensson:

– Pentler är inte en sådan spelare som gör sådant här avsiktligt och han försöker komma undan domaren. Hade han velat köra över domaren så hade han gjort det, men det är inte hans avsikt. Att disciplinnämnden får det till att han gör det med vilja är sorgligt. Tycker också att det är konstigt att domarna har möjlighet att kika på händelsen efter matchen, men fortfarande tar beslutet att anmäla killen.

Tony Mårtensson, sportchef och tidigare SHL-stjärna.

”Han vill inte förknippas med det här”

Hur mår Pentler?

– Han mår inte bra och vill inte förknippas med det här. I det här fallet så backar vi upp honom och vi i klubbledningen är ense, det är ett felaktigt beslut och jag förstår ingenting.

Mårtensson poängterar att han tycker att domarna håller en bra nivå, men tycker att det blir ”otroligt fel” i det här fallet. I domen åberopas en händelse i Schweiz som referensmaterial.

– Att man ens tar upp något som skett i en annan liga och ett annat land är konstigt, säger Tony Mårtensson.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa veckans toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Hockeyallsvenska finalen

LÄS VIDARE

Wennerholm: Hoppas vi slipper fler avstängningar

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenska finalen

Almtuna IS

Ishockey

Tony Mårtensson