Max Lindholm.

Västerås sänkte ett slarvigt AIK.

AIK:s skyttekung Max Lindholm var irriterad efter bortdömt mål.

– Jag tror att den är under ribban, men de har nog inte tillräckligt med bra bilder, säger Lindholm i C More.

Det var en böljande match på Hovet när AIK tog emot Västerås IK. Hemmalaget fick inte ordning på spelet och gästerna kunde vinna när siffrorna rann iväg.

Det såg ut som att Max Lindholm skulle bli kvällens matchhjälte för AIK, men skyttekungen fick ett möjligt andra mål bortdömt efter en utdragen videogranskning. Lindholm styrde in pucken med klubban som var högt upp i luften.

”Försöker göra det enkelt”

Trots en Khomchenko i högform kunde AIK inte hålla puckarna från nätet. Istället slarvade man bort initiativet med felpassar och misslyckade dumpar ner i offensiv zon.

Västerås tog tillvara på hemmalagets slarv och vann till slut med 5-2 efter två sena mål.

– Det är skönt med tre poäng. Vi försöker göra det enkelt, lite för enkelt i första perioden. Vi tog över matchen helt efter andra perioden, säger tvåmålsskytten Alexander Lunsjö efter matchen i C More.

På annat håll i hockeyallsvenskan tog Kristianstads IK säsongens första vinst när de vann mot bottenkonkurrenten HC Vita Hästen. Skånelaget kunde därmed få ett slut på sin mardrömssvit på sex raka matcher utan poäng.

Hade Kristianstad förlorat matchen mot Vita Hästen hade de satt ett mindre smickrande rekord, det första laget någonsin i hockeyallsvenskan att inleda säsongen med sju raka förluster.

Istället kunde Kristinstad kontrollera matchen och vinna med 4-1 när Vita Hästen hade svårt att hålla sig borta från utvisningsbåset.