Publicerad 2022-02-02

Pelle Hånberg hade ingen rolig debut i Södertäljebåset.

Första matchen i Södertäljebåset.

Då tvingades Pelle Hånberg ta timeout redan efter tolv minuter.

Och trots en mäktig upphämtning blev det en snöplig förlust – med 51 sekunder kvar.

Det kunde knappast ha börjat värre för Pelle Hånberg som tagit över ett Södertälje i kris.

På grund av flygförseningar tog det honom tolv timmar att resa från Schweiz till Sverige, och i första matchen med nya laget fick han sedan en mardrömsstart.

Tolv minuter in i bortmatchen mot Tingsryd tvingades Hånberg ta timeout efter att Södertälje hamnat i ett 0–3-underläge och var utspelat.

Mäktig upphämtning

Men sedan vaknade nästjumbon.

I mellanakten reducerade Greg Squires innan Emil Aronsson fick ett mål godkänt efter videogranskning.

Åtta minuter in i tredje perioden fullbordade Henrik Malmström den mäktiga upphämtningen genom att kvittera till 3–3.

Men kort senare återtog Tingsryd ledningen, i spel fem mot fyra, innan Södertälje kvitterade på nytt.

Avgjorde i slutminuten

Matchen såg ut att gå mot förlängning, men med 51 (!) sekunder kvar avgjorde Sebastian Kaijser genom att skjuta 5–4 för smålänningarna.

En mardrömsstart, en mäktig upphämtning – som blev en snöplig förlust.

En känslosam kväll för Hånberg vars Södertälje dessutom slåss med just Tingsryd om att undvika negativt kval.