Men Brynäs fick inleda säsongen med seger

Publicerad 2020-08-20

Brynäs fick jubla i första matchen för säsongen.

GÄVLE. Lagkaptenen Anton Rödin saknades.

Men Brynäs vann ändå säsongens första match med 3–1 mot ett skadedrabbat Djurgården.

– Jag fick jättebra svar, säger Brynäs nya tränare Peter Andersson.

Brynäs IF

Djurgården åkte på en riktig stjärnsmäll i sin första träningsmatch, hemska 1–10 mot Örebro. Mot Brynäs kom stockholmarna tills spel utan sju nyckelspelare och luftade åtta juniorer i startuppställningen.

Men trots stort manfall det var ett helt annat Djurgården som visade upp sig jämfört med matchen i Örebro.

Första perioden trasades sönder helt av utvisningar, sju stycken totalt.

– Jag har sett andra matcher och sett att det varit många utvisningar i alla träningsmatcher och det blev det här också. Och det har vi inte tränat någonting på. Tror vi tillbringade tio minuter i morse på power- och boxplay, säger Peter Andersson.

Djurgården drog på sig tre tvåminutare inom 26 sekunder och i spel fem mot tre kunde Greg Scott stöta in matchens första mål.

Drog i från i fem mot tre

Djurgården fortsatte dra på sig utvisningar i inledningen av mittperioden och även Brynäs andra mål kom i spel fem mot tre, även om gästerna precis fick in sin fjärde spelare. Nicklas Danielsson dundrade in pucken till 2–0. Assist på det målet stod ex-djurgårdaren Patrik Berglund för.

Debuterande nyförvärvet Viktor Andrén uppträdde säkert i Brynäs mål och såg ut att hålla nollan direkt.

Vann – utan kaptenen

Men Djurgården reducerade med knappt fem minuter kvar i powerplay då Simon Johansson skickade in ett slagskott.

Linus Ölund kunde fasställa slutresultatet i tom bur sedan Djurgården plockat ut Mantas Armalis.

Brynäs kom till spel utan lagkaptenen Anton Rödin som inväntat nya skridskor och ligger efter med träning, Nu var det återvändaren Simon Bertilsson som fick ha C:et på bröstet.

För Brynäs nya tränaren Peter Andersson var det första testet med nya laget.

– Vi har inte hunnit så långt i vår process. Vi har pratat om identitet och hårt jobb och varit jävligt tydliga i hur vi ska agera utan puck. Det tycker jag vi hanterar riktigt bra. Det svarade killarna upp jättebra på.