”Känns inte bra – ett hack i skivan”

Talar ut om kaoset i hockeyförbundet

Publicerad:
Tommy Boustedt och Anders Larsson.
Foto: TT
Tommy Boustedt och Anders Larsson.

HOCKEY

Svenska ishockeyförbundet befinner sig mitt i en storm.

Nu talar ordföranden Anders Larsson ut om kaoset.

– Det är klart att såna här rubriker blir ett hack i skivan, säger han till TT.

Sportbladet har under onsdagen sökt Larsson för en kommentar angående den senaste tidens turbulens inom Svenska ishockeyförbundet (SIF) där:

  • En polisutredning med koppling till förbundet pågår.

  • Informationsassistent Anders Feltenmark fått sparken efter 24 år på arbetsplatsen.

  • Man anklagas för könsdiskriminerande lönesättning.

”Inte alls bra”

Vid 19-tiden svarar Larsson i ett sms att han hänvisar till en intervju han gjort med nyhetsbyrån TT. Där medger ordföranden att förbundet per automatik tar skada av den senaste tidens svarta rubriker.

– Det här är inte alls bra och det skadar vårt anseende. Vi är ju inte minst med våra landslag och den breda ungdomsverksamheten en symbol många gånger. Vi kallas för folkets lag och är en symbol för en bred och bra ungdomsverksamhet och vi jobbar väldigt mycket med lika behandling och jämställdhetsfrågor, så det är klart att såna här rubriker blir ett hack i skivan, säger han.

Boustedt ifrågasatt

I en krönika går Sportbladets expert Mats Wennerholm hårt åt förbundets generalsekreterare Tommy Boustedt och kräver dennes avgång. Till TT säger Larsson att han har förtroende för att ledningen – med Boustedt i spetsen – kommer kunna arbeta fram en lösning med fackklubbens representanter apropå anklagelserna om lönediskriminering.

– Men naturligtvis kommer vi från styrelsens sida att följa utvecklingen och ha frågan öppen för information vid våra kommande möten. Det är väldigt viktigt, säger Larsson.

Sportbladet har sökt Tommy Boustedt.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!