Carolina avgjorde mot mästarna – två gånger om

Publicerad 2021-11-10

NEW YORK. Carolina Hurricanes avgjorde nattens toppmöte med Tampa på övertid – två gånger om.

Först fick Brady Skjei ett sudden-mål bortdömt, så Martin Necas tvingades göra om det några minuter senare.

– Vi kände att vi skulle kunna göra det ändå, säger Skjei efter 2-1-segern.

Det är inte alla som får jubla över en mäktig triumf två gånger samma kväll, men det var alltså vad som hände Carolina Hurricanes i tungviktsbalunsen i Amalie Arena i natt.

Först utbröt det stora segerfirandet när backen Brady Skjei 1.39 in i övertidsperioden kom släpande och dammade in 2-1 bakom Andrei Vasilevskij, men just som bägge lagen var på väg av isen kom domarna fram till att det varit i offside i momentet innan, så avgörandet dömdes bort och matchen återupptogs.

Istället fick Martin Necas med ett helt korrekt mål avgöra på riktigt knappa två minuter senare.

– Vi bara fortsatte, vi kände att vi skulle kunna göra det ändå och Necas stod för en suverän insats, säger Skjei.

Jonathan Dahlén gjorde sitt sjätte mål, i tom kasse, när San Jose Sharks tog en av säsongens tyngsta skalper borta mot Calgary under småtimmarna.

Därmed fastställde han slutresultatet 4-1.

I Vancouver räddade Elias Pettersson samtidigt poäng åt Canucks mot Anaheim med en pärla som innebar 2-2 55 sekunder innan full tid.

Sedan bärgade ankorna ändå seger på övertid, efter mål av hete Troy Terry.

Även Isac Lundeström nätade för gästerna.

Marcus Johansson skakade sig i Seattles öppningsmatch mot Vegas i oktober och har suttit på läktaren sedan dess.

Men när expansionslaget från nordväst i natt återvände till samma stad gjorde han äntligen comeback och noterades omedelbart för en assist på Jordan Eberles 1-0-mål – precis som Alex Wennberg.

Senare i matchen hade Kraken också ledningen med 2-1 men riddarna vände och vann tack vare två snabba mål i början av tredje med 4-2.

Robin Lehner stoppade 25 skott.

Detroit Red Wings fortsätter övertyga. I natt slog de suveräna Edmonton med 4-2 hemma i Motown.

– De två första perioderna var nog våra två bästa på hela säsongen, säger coachen Jeff Blashill.

Lucas Raymond gjorde inga nya avtryck i protokollet men var bra ändå,

Boston kämpade sig till en 3-2-seger borta mot Ottawa, medan St Louis och Chicago vann med samma siffror efter straffavgöranden mot Winnipeg respektive Chicago.