Ny show av Edmontons superduo: ”Elit”

Publicerad 2021-04-08

Edmonton Oilers superduo Connor McDavid och Leon Draisaitls framfart vet inga gränser.

I natt var radarparet, än en gång, inblandade i hela Oilers offensiv när klubben slog Ottawa med 4–2.

– De är båda elit. De hittar varandra väl och skapar möjligheter som inte är normala mål, säger Edmontons tränare David Tippet efter matchen.

Fyra poäng vardera.

Det börjar nästan bli uttjatat vid det här laget.

Draisaitl slog till med ett hattrick i matchen, varje gång direkt framspelad av McDavid, däribland ett mål från ingen vinkel alls på Edmontons 2–1 i slutet av den andra perioden.

– Det var ett skott som bara ett par killar i världen fixar och han är en av dem, hyllar McDavid.

Och Draisaitl är inte sen med att ösa fina ord tillbaka över sin stjärnkollega.

– Han är den bästa passningsspelaren i ligan. Han hittar alla de små trianglarna, de små hålen och det är mitt jobb att bara se till att vara där och ta emot pucken.

Leder stort i poängligan

Den tyske poängmakaren fick dock återgälda favören i tredje efter att ha spelat fram till McDavids enda mål i matchen.

Tillsammans leder de båda nu stort i toppen av poängligan.

McDavid sitter bekvämt på förstaplats med 68 poäng på 40 matcher, och Draisaitl ligger bakom med 61.

Närmsta hotet?

Chicagos Patrick Kane, hela tio poäng bakom Draisaitl.

Connor McDavid, Darnell Nurse och Leon Draisaitl.

Jordan Binnington var rena rama väggen under natten.

St. Louis-målvakten stoppade hela 50 skott men blev i slutminuterna av med nollan.

Blues vann dock matchen med 3–1 och bröt därmed en sju matcher lång förlustsvit.

I Minnesota bjöds hemmapubliken på en riktig målfest.

Wild besegrade gästande Colorado med hela 8–3 efter bland annat ett hattrick av Kevin Fiala och tre poäng vardera av Kirill Kaprizov och Victor Rask.

André Burakovsky gjorde ett av Avs mål men det räckte inte denna gång mot ett ruggigt effektivt Minnesota.

Los Angeles svenskar hade huvudrollen när Kings i natt vände och vann mot Arizona.

Adrian Kempe kickade igång maskineriet med sitt 13:e mål för säsongen i början av den tredje perioden.

Och Carl Grundström såg till att fullborda insatsen när han tryckte dit 4–3 med minuter kvar att spela.