Målsprutan närmar sig comeback för Boston

Tränaren: ”Är före i schemat”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Charles Krupa / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

Inför säsongen meddelade Boston Bruins att David Pastrnak opererat höften och därmed såg ut att missa inledningen på säsongen.

Men nu kommer beskedet att rehabträningen gått oväntat bra – och att storstjärnan kan vara tillbaka tidigare än man trott.

Södertäljebekante Pastrnak var ett av fjolårssäsongens största utropstecken i NHL.

Den tjeckiske superstjärnan gjorde tillsammans med Aleksandr Ovetjkin flest mål under förra säsongens grundserie, 48 stycken, och slutade på en tredjeplats i den totala poängligan.

Efter att ha blivit utslagen ur slutspelet av Tampa Bay Lightning genomgick Pastrnak en höftoperation under sommaren och har sedan dess rehabtränat.

Kan vara redo redan nästa vecka

Tidslinjen för hans återkomst har hela tiden varit någon gång i mitten på februari, men nu avslöjar Bruins tränare Bruce Cassidy att ”Pasta” kan vara tillbaka kanske så tidigt som nästa vecka.

– Min bästa gissning är att han är med oss den här veckan ut i en röd ”hålla-sig-borta-från-de-tyngre-grejerna”-tröja. Och sen förhoppningsvis kan han vara med oss nästa vecka så får vi se hur spelredo han är. Var det placerar honom exakt vet jag inte, säger Cassidy till nhl.com.

”Har fått lämna ett par träningar”

Bostons målkung har varit med och tränat på is med laget den senaste tiden men det stora frågetecknet är om han är redo för fysiskt spel.

– Han är före i schemat men hur mycket återstår att se. När kontaktsdelen börjat har han fått lämna ett par träningar eftersom vi inte vet hur han kommer reagera. Det är det som är det oklara med ”Pasta” än så länge. Resten av hans rehab flyter på bra, säger Cassidy.


Missa inte 124 fullmatade sidor om världens bästa hockeyliga

Laddar ...
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!