Nu rasar Modo: ”Djupt orättvist”

Vill ha ekonomisk kompensation

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Modos SHL-dröm gick i kras.

Nu rasar klubben och vädjar om ekonomisk kompensation.

– Vi tycker att det här är orättvist, säger vd:n Johan Widebro till Sportbladet.

Vid 14-tiden på söndagen meddelade Svenska Ishockeyförbundet att hockeysäsongen ställs in med omedelbar verkan och att det inte sker någon upp- eller nedflyttning i seriesystemet denna säsong. Ett dråpslag för hockeyallsvenska topplag som Björklöven och Modo som var mitt inne i SHL-kval.

Nu skriver Modo på sin hemsida att de ska undersöka möjligheten att få ekonomisk kompensation.

LÄS VIDARE

”Vi anser att det är djupt orättvist att möjligheten att kvala uppåt i seriesystemet inte ska avgöras på sportsliga grunder utan via en extremt snabb beslutsprocess. Vi anser också att det är orimligt att de lag som sportsligt presterat sämst under säsongen är de stora vinnarna. Det strider mot idrottens grundprincip att man ska tävla och vinna för att förtjäna sin position. Vi kommer därför att undersöka på vilka sätt vi kan fortsätta att driva frågan om sportslig och ekonomisk kompensation”, skriver klubben på sin hemsida.

”Höga miljonbelopp”

När Sportbladet når Modos vd Johan Widebro utvecklar han:

– Vi är ett antal klubbar som förlorar väldigt stora pengar på grund av detta. Klart att vi måste undersöka om det finns möjligheter till ekonomisk kompensation.

Hur stora summor rör det sig om?

– Det kan jag inte gå in på exakt, men höga miljonbelopp.

Hur ska ni gå tillväga nu? Ta ärendet till Riksidrottsnämnden?

– Det får vi se. Just nu konstaterar vi bara att det här beslutet är taget från förbundet och precis som vi skriver på hemsidan anser vi att det är orättvist att vi inte får möjligheten att tävla om det, säger Widebro.

”Rätt att avsluta”

Han poängterar samtidigt att man tycker det var rätt beslut att blåsa av säsongen i förtid.

– Ja, vi tycker i grunden att det, givet situationen, är rätt att inte spela några hockeymatcher just nu. Det vill vi vara tydliga med, det finns inget motsatsförhållande på så vis. Det här handlar bara om att vi inte får chans att tävla om att gå upp till SHL.

Publicerad: