I går blev det förlust.

Men i dag kunde Sverige vända och vinna mot Finland i Helsingfors.

Matchen slutade 3–1.

VM närmar sig med stormsteg.

Efter gårdagens 5–4-förlust ställdes Sverige återigen mot Finland i Nordic Cup i Helsingfors.

Sverige inledde matchen intensivt och hade ett par heta målchanser. Jesper Boqvist kom närmast när han rundade målvakten men sköt i stolpen. Istället kunde Finland ta ledningen med tre minuter kvar av den första perioden. Skottet styrdes olyckligt på Philip Holms klubba och in bakom Jhonas Enroth. 1–0 är också ett resultat som stod sig perioden ut.

– Jag tycker att vi är rätt starka och har bra powerplay. Jag fick ett bra läge men missade. Men överlag tycker jag att vi gör en hyfsad bra period, säger Boqvist i C More.

”Skönt att sänka dit den”

Direkt i början på den andra perioden kom kvitteringen.

New Jersey Devils-forwarden Jesper Bratt, som Tre Kronor-debuterade i går, fick pucken, skar in och stänkte dit 1–1. Hans första mål i landslaget.

– Det känns skönt att stänka dit den efter alla chanser vi har haft i dag och i går. Vi spelar bra och har många bra spelvändningar. Vi ska bara fortsätta spela det enkla, raka spelet, säger målskytten.

Fem minuter in i den tredje perioden tog Sverige ledningen genom Daniel Zaar. Och trots att Finland pressade stod Tre Kronor och Jhonas Enorth emot bra. Philip Holm kunde sätta dit 3–1 med sekunder kvar i tom kasse.

Härnäst ställs Sverige mot Ryssland 1 maj i Globen.

Hockey-VM börjar 10 maj. Tre Kronor spelar sina matcher i Bratislava och har Ryssland, Tjeckien, Schweiz, Norge, Lettland, Österrike och Italien i sin grupp.