Växjö värvar Brendan Shinnimins barndomsvän

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Brendan Shinnimin.
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Brendan Shinnimin.

Han är barndomsvän med Brendan Shinnimin.

Nu lämnar kanadensaren Mathew Bodie KHL för att återförenas med sin landsman i Växjö Lakers.

– Jag känner några killar som har spelat i klubben som alla säger att Växjö är en grym plats, säger backen i ett pressmeddelande.

I går presenterade Växjö en förstärkning på forwardssidan i form av Emil Pettersson.

Nu meddelar klubben att den kanadensiske backen Mathew Bodie är klar för klubben.

Under fjolårssäsongen spelade han i KHL-laget Torpedo Nizhny Novgorod där han var lagkamrat med de tidigare Växjö-spelarna Andrew Calof, Andy Miele och Philip Holm.

Växt upp med Shinnimin

Han är dessutom barndomskamrat med den ett år yngre Brendan Shinnimin, som skrev på ett nytt tvåårskontrakt med Växjö i maj.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att ansluta till Växjö Lakers. Jag känner några killar som har spelat i klubben som alla säger att Växjö är en grym plats och organisation. Största anledningen till att jag skrev på är för att jag tror laget har stor chans att gå hela vägen och vinna ännu ett guld, en resa jag vill vara med på, säger Matthew i ett pressmeddelande.

”Har haft en bokstav vart än han spelat”

29-åringen har även fem säsonger bakom sig i AHL och beskrivs som en smart och skridskostark back av Växjös sportchef Henrik Evertsson.

– Vi är väldigt glada att kunna lägga till Matt Bodie till vår trupp. Förutom att vara en riktigt bra hockeyspelare bidrar Matt med ett högklassigt ledarskap. Redan sin andra säsong i AHL utsågs han till kapten och sedan dess har han haft en bokstav vart han än har spelat, undantaget förra året i Ryssland, säger Evertsson.

Kontraktet är skrivet på ett år.

Publicerad:

LÄS VIDARE