Stamkos, Gaudreau och Hall skadade

Av: Jarkko Päiväniemi

Publicerad:
Uppdaterad:

Tre stjärnor otursförföljda – på ett dygn

Stamkos, Gaudreau och Hall.
Foto: TT
Stamkos, Gaudreau och Hall.

Det senaste dygnet har tre NHL-stjärnor skadats.

Taylor Hall (New Jersey) har opererat knät, Johnny Gaudreau (Calgary) ska operera ett brutet finger och Steven Stamkos har lämnat sitt Tampa Bay Lightning mitt i en lång bortaturné.

– En tuff smäll för oss, säger Calgarys lagkapten Mark Giordano om Gaudreaus skada.

New Jersey Devils stjärnforward Taylor Hall, 25, har redan genomgått en titthålsoperation på sitt vänstra knä och förväntas vara borta tre till fyra veckor.

Hall – som i somras flyttade från Edmonton till New Jersey i utbyte mot svenske backen Adam Larsson – har inlett säsongen i sitt nya lag riktigt bra och noterats för 12 (5+7) poäng på de första 14 matcherna.

”En tuff smäll”

Calgary Flames stjärna Johnny Gaudreau, 23, fick en fraktur på ett finger i matchen mot Minnesota i tisdags. ”Johnny Hockey” fick lämna isen efter en slashing från Eric Staal i början av den tredje perioden efter att tidigare under kvällen gjort 1–0 till Flames vilket också blev slutresultatet.

Nu måste Gaudreau, lagets bäste poänggörare hittills under säsongen, operera fingret och förväntas vara borta i flera veckor.

– Det är en tuff smäll, men vi har gått igenom detta tidigare. Vi måste samla oss som ett lag, säger Calgarys lagkapten Mark Giordano enligt nhl.com.

Flames coach Glen Gulutzan:

– Det är hans finger så det kan handla om fyra veckor, det kan handla om sex veckor. Vi vet inte än.

Lämnade laget

Tampa Bay Lightnings lagkapten Steven Stamkos skadade högra benet i segermatchen mot Detroit (4–3) på bortais.

Nu meddelar klubben att Stamkos åkt tillbaka till Florida för vidare undersökning. Tampa Bay har tre matcher kvar på pågående bortaturné.

26-årige Stamkos har svarat för 20 poäng i inledningen av säsongen och är bara en poäng bakom lagkamraten Nikita Kutjerov och Winnipegs Mark Scheifele som delar på ledningen i poängligan.

Publicerad:

LÄS VIDARE