Modos kris fortsätter – trots Enströms fullträff

Publicerad 2018-11-16

Tobias Enström gjorde sitt första mål i Modotröjan sedan hemkomsten.

Förgäves – skulle det visa sig.

Västerås vände och vann och Modo har nu förlorat åtta av de nio senaste matcherna (!).

AIK Fotboll

13 assist på 17 matcher.

Det var backstjärnan Tobias Enströms facit i Modo sedan hemkomsten innan kvällens match mot Västerås.

34-åringen lämnade som bekant Winnipeg Jets och NHL inför den här säsongen och har axlat rollen som den bärande spelaren Modo hoppats på. Han har noterats för överlägset mest istid i hockeyallsvenskan, över 26 minuter i snitt per match.

Men målen har lyst med sin frånvaro – fram till i kväll.

Hemvändaren prickade rätt med ett slagskott från slottet. Ett mål som innebar 1–1 och bara två minuter senare gav sedan forwardslöftet Lukas Wernblom Modo ledningen.

Krisen fortsätter

Men glädjen blev kortvarig för bortalaget.

Kalle Östman kvitterade i den andra perioden och sedan gick det utför för Modo.

Marcus Bergman gav VIK ledningen och hemmalaget gjorde sedan ytterligare två mål. Totalt 5–2 och Västerås tog sig därmed förbi Modo i mitten av tabellen.

Krisen fortsätter alltså för Modo som nu har förlorat åtta av de nio senaste matcherna efter den fina inledningen. Ångermanlänningarna ledde serien och hade sex raka vinster innan raset i tabellen började.

Max Lindholm blev stor matchhjälte för AIK mot Almtuna. 21-åringen stod för ett hattrick i 5–2-segern på Hovet och har nu gjort sju mål den här säsongen. Detta inför ögonen på AIK:s guldlag i fotboll som hyllades nere på isen framför publiken strax innan nedsläpp.

Eftersom båda Oskarshamn och Leksand vann ser tabelltoppen oförändrad ut. AIK parkerar alltjämnt på andra plats, på samma poäng som Oskarshamn (40) men med sämre målskillnad.