Granath gjorde sitt första mål – när Rögle vände och vann

Publicerad 2022-03-03

Tidigare i veckan vann Rögle Champions Hockey League.

I torsdagens SHL-omgång mot Oskarshamn fanns det tendenser till en baksmälla – men skåningarna löste segern med 5–3.

– Ja, vi var lite trögstartade som gav dem två mål, säger Philip Granath i C More efter första perioden.

Det var i tisdags som Rögle slog Tappara i CHL-finalen och korades till europeiska mästare. När de gästade IK Oskarshamn så fanns det en viss tendens till spelmässig baksmälla. Efter bara tre minuter så tog Oskarshamn ledningen genom Hynek Zohorna och Kim Rosdahl dubblade den i mitten av första perioden.

Första SHL-målet

Rögle spelade upp sig och skapade flera kvalificerade chanser. Men den som skulle spräcka nollan var lite oväntat. Philip Granath. I sin 31:a match för Rögle den här säsongen så gjorde 19-åringen sitt första mål som också var hans första poäng på SHL-nivå. En sten som lättade för den unge norrmannen.

– Det var riktigt skönt. Jag såg inte pucken komma, det var en bra pass så det var bara att hålla klubban i isen, säger Philip Granath till C More.

Finska nyförvärvet med sitt första

Granath var inte den enda som gjorde sitt första SHL-mål. Det finska nyförvärvet och nyblivna OS-guldmedaljören, Valtteri Kemiläinen gjorde även han sitt första för säsongen när han satte 2–2.

När den tredje perioden startade stod det 3–3. Då klev Dennis Everberg fram – efter att Oskarshamn totalt missat markeringen framför mål.

Dennis Everberg satte även 5–3 efter en fin straff och fastställde slutresultatet.