Publicerad 2022-01-13

Brad Marchand är en av NHL:s mest hatade spelare.

Men i natt visade han att han är en duglig målskytt också.

Kanadensaren slog till med ett hattrick mot Montreal Canadiens.

Brad Marchand, som spelar i Boston Bruins, har vid flera tillfällen slickat motståndare i ansiktet. Men han kan spela hockey också.

I natt slog han till. Tre gånger om.

Med ett hattrick, där de två första målen kom i den första perioden och det tredje i andra, blev han stor hjälte i hatmötet med Montreal Canadiens. Hattarna regnade in på isen efter att den tredje fullträffen hittat nätet.

Var ”uppmickad”

– Det är en tradition som pågått under hela tiden som jag har varit här och långt innan också. Varje gång någon gör ett hattrick så sparar vi en hatt och signerar den och hänger upp den i omklädningsrummet och jag är bara glad över att vara en del av det, säger Marchand efter matchen.

Matchen slutade 5–1 i Bostons favör. Mer insyn lär vi få inom kort, då Marchand till mötet blev försedd med mikrofon. Valet av spelare och match hade knappast kunnat bli bättre.

Svenske Linus Ullmark vaktade kassen för Boston, och räddade 24 skott. Anton Blidh stod för en assist.

Brad Marchand fick plocka upp hattar efter sitt hattrick inatt.

Calle Järnkrok gjorde ett av Seattles två mål i 2–5-förlusten mot Dallas. Framspelad av Marcus Johansson sköt han direkt när laget hade powerplay i första perioden, otagbart för målvakten Jake Oettinger.

William Nylander och hans Toronto åkte på en oväntad 1–2-förlust borta mot bottenlaget Arizona. Den amerikanske centern Ryan Dzingel blev hjälte för hemmalaget med dubbla fullträffar.

Dessutom storspelade tjecken Karel Vejmelka i målet och stoppade hela 45 skott.