Buffalo körde över St Louis i natt

Publicerad 2022-11-24

NEW YORK. Buffalo har definitivt tagit sig ur sin djupa svacka.

De slog Montreal med 7-2 igår och följde upp med en 6-2-knock mot St Louis i natt.

– Vi spann vidare på energin får gårdagen, säger coachen Don Granato.

Efter en sensationell start på säsongen, när de åkte runt kontinenten och slog alla möjliga motståndare, hamnade Sabres i ett rejält uppförslut och hade när den här veckan började förlorat åtta raka matcher.

Men nu kan man lugnt konstatera att de sprängt sig ur den formsvackan.

Blott ett dygn efter 7-2-segern mot Montreal drämde de alltså till St Louis Blues – som övertygat ordentligt på slutet – med 6-2 hemma i Keybank Center.

PLUS: RANKAR: Här är de 50 bästa spelarna i NHL

– Ja, vi spann vidare på energin från Montreal-matchen och bara fortsatte likadant, säger coachen Don Granato.

– Dessutom fick vi ny näring av fansen här i hallen. Det var fantastisk stämning ikväll.

Jeff Skinner och 21-årige rookien Jack Quinn gjorde två mål vardera och även Victor Olofsson tog sig in i protokollet – som så ofta med en ohygglig direktslägga i ett powerplay.

Det var fler tungviktare än New Jersey Devils som föll i sista omgången innan Thanksgiving-uppehållet.

Även Boston fick sin segersvit, sju matcher lång, fimpad – borta mot Florida.

Pantrarna vann med 5-2 och den store hjälten var målvakten Spencer Knight, som stoppade 37 skott.

Apropå bra målvakter: Ilia Sorokin tog 49 skott för New York Islanders på Long Island och hjälpte därmed till att nolla självaste Edmonton Oilers.

– Men vi hade många som spelat väldigt bra ikväll, säger coachen Lane Lambert.

Sebastian Aho – den svenske backen med samma namn som stjärnan i Carolina – bidrog till 3-0-segern med sitt andra mål för säsongen, när han i slutet av tredje perioden hängde med upp i ett anfall och smällde in ett direktskott.

På isen för Islanders fanns också, för första gången, svenske Simon Holmström.

Det brukar vara Vancouver Canucks som tappar ledningar i tredje perioden. I natt blev det tvärtom. De låg efter 40 minuter under med 3-2 mot Colorado i Denver, men vände och vann till slut med 4-3.

Oliver Ekman-Larsson assisterade till två mål och Elias Pettersson till ett.

New York Rangers kaliforniska glädje blev kortvarig. Ett dygn efter comebacken mot LA Kings fick de stryk med 3-2 av betydligt beskedligare Anaheim Ducks.

Mika Zibanejad stod för en framspelning.

’Washington var illa ute i sin hemmamatch mot Philadelphia. När tre minuter återstod låg de under med 2-1 – efter ett koppel förnämliga räddningar av Felix Sandström i Flyers-kassen.

Men då kvitterade Sonny Milano och sedan kunde Alex Ovetjkin avgöra på övertid, på assist från Erik Gustafsson.

– Det har inte gått vår väg tidigare och någon gång måste vi gräva oss ur hålet. De här är en start, säger coachen Peter Laviolette.

Redan i ett powerplay i första perioden prickade Marcus Johansson sitt femte mål för säsongen.

Dallas Stars stod för säsongens snabbaste vändning i sin hemmamatch mot Chicago.

I mitten av tredje perioden låg de under med 4-1, men gjorde sedan, inom loppet av knappt tio minuter, fem raka mål och vann alltså med 6-4.

I Raleigh såg det definitivt ut som att spelarna i mäktiga Carolina Hurricanes redan hade börjat tänka på torsdagens kalkon-middag.

De gjorde en riktig plattmatch och fick stryk med 4-0 av Arizona.

– Någonting måste hända här, vi måste börja pusha varandra och visa lite känslor, suckar veteranen Jordan Staal.

Vad Winnipeg ska skylla på är oklart, i Kanada firas Thanksgiving redan i oktober – men de klappade ändå ihop fullständigt i nattens ”derby” mot Minnesota och fick stryk med 6-1.

– Sex mål…det stärker oss, myser coachen Dean Evason.

Joel Eriksson Ek svarade för två assist och i kassen såg Filip Gustavsson till att stoppa 28 skott.

Andra resultat i natt: Pittsburgh slog Calgary med 2-1 efter straffavgörande, Detroit nollade Nashville och vann med 3-0 (Jonathan Berggren bidrog med en assist) och Montreal nöp till Columbus med 3-1 på bortaplan.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!