Pittsburgh utjämnade mot Montreal

Av: Per Bjurman

Publicerad:

NEW YORK. Montreal såg till att de fick jobba i natt igen – men pingvinerna från Pittsburgh lyckades till sist utjämna playin-serien med en 3–1-seger.

– Vi får aldrig panik, säger coachen Mike Sullivan.

Efter den inledande sudden death-förlusten i förrgår var pingvinerna i princip piskade att vinna nattens returmöte med Montreal i Scotiabank Arena i Toronto.

Playin-serierna avgörs nämligen i bäst av fem matcher och de gånger NHL använt det mer komprimerade formatet har det bara hänt en gång, av 56 möjliga, att laget som hamnat i 0–2-underläge kommit tillbaka och vunnit.

Jason Zucker och Conor Sheary firar ett av målen i segern.
Foto: Nathan Denette / TT NYHETSBYRÅN
Jason Zucker och Conor Sheary firar ett av målen i segern.

Fenomenal i målet

Och de gjorde vad de skulle – stjärnspäckade Penguins hade de facto 17 poängs marginal ner till unga Canadiens när grundserien gjorde halt och ska vinna den här serien.

Det satt dock hårt åt den här gången också. Utmanarna slet outtröttligt och hängde kvar i matchen både länge och väl – och Carey Price var åter fenomenal i kassen.

”Tror på varandra”

Men Sidney Crosby & co har spelat med kniven mot strupen förr, vet hur man gör när pressen blir hård och lyckades till sist fixa en 3–1-seger.

– Det här är en grupp med självförtroende. Killarna tror på varandra och fokuserar på det de kan kontrollera. De funderar inte på det som hänt och tar inte heller ut något i förskott. Vi får aldrig panik, säger coachen Mike Sullivan.

Serien fortsätter med en tredje match natten till torsdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!