Landeskog lider medJ VM-laget: Förtjänade att vinna

Colorado vann efter Rantanens hattrick

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEWARK. Colorado Avalanches fyra dygn långa vistelse i New York-område började utmärkt.

De vann nattens inledande duell mot New Jersey med 5-2, Mikko Rantanen fullbordade ett hattrick – och idag har spelarna en ledig dag på Manhattan.

Det är bara en liten detalj som grämer Gabriel Landeskog.

– Jag hade hoppats få gå upp och kolla på Sverige i JVM-final. Så surt, jag tyckte de förtjänade att vinna semin, säger den blågule kaptenen till Sportblad

Det är inte bara hemma i Sverige de har tungt stöd, juniorkronorna.

Deras berömda kollegor på andra sidan Atlanten hurrar också över varje skär de tar i Tjeckien – och medlidandet är stort efter övertidsförlusten mot Ryssland.

– Ja, vad tråkigt. Vi har ledigt på Manhattan under söndagen och jag hade verkligen sett fram emot att gå upp och se killarna spela final, säger Gabriel Landeskog när vi träffar honom efter Avalanches segermatch mot New Jersey i The Rock i Newark.

– Jag tyckte de såg bättre ut än Ryssland och förtjänade att vinna. Men när det blev 4-4 i tredje, så…ah, synd.

Nå, ”Gabbe” kan trösta sig med ett han och lagkamraterna själva stod för ännu en stabil insats och slog Devils utan större problem.

Hattrick av Rantanen

– I första perioden var det lite för mycket fram och tillbaka, vi blev lite slappa i egen zon och fick för många två-mot-treor åt vårt håll, fortsätter kaptenen från Stockholm.

– Men i andra såg det mycket bättre ut och överlag tycker jag vi var starkaste laget.

Särskilt stark var finländske stjärnan Mikko Rantanen, som fullbordade ett hattrick när han prickade in 5-2 i tom kasse i slutet.

– Vad ska man säga? Mikko är en världsspelare. Målen är ju fantastiska också. Det andra till exempel…det är inte många som ser luckan han hittar där, berömmer Gabriel.

Jesper Boqvist gjorde det ena av Devils tröstmål.

Colorado och Mikko Rantanen hade lekstuga mot Devils.
Foto: Kathy Willens / TT NYHETSBYRÅN
Colorado och Mikko Rantanen hade lekstuga mot Devils.
Publicerad:

LÄS VIDARE