NHL

Nära hälften vill ändra NHL:s slutspelsformat

”Tufft att många bra lag åker ut tidigt”

Av: 

Malin Wahlberg

HOCKEY

NHL-slutspelet har bjudit på flera skrällar den här säsongen. 

Nu vill nästan hälften av lagens spelarrepresentanter se en ändring av slutspelsformatet. 

– Jag tycker att det är rätt tufft att många bra lag åker ut redan i första eller andra rundan, säger Columbusbacken David Savard enligt Fox Sports.

Förstarundan i årets Stanley Cup-slutspel har bjudit på flera skrällar. Både konferensettorna, Tampa Bay och Calgary Flames, har åkt ut liksom Pittsburgh Penguins. 

Nu vill många NHL-lag se en ändring av slutspelssystemet. Enligt en enkät som AP och Canadian Press har gjort med de 31 lagens spelarrepresentanter vill nästan hälften se en ändring.

15 spelare vill se en ändring, 7 stycken är nöjda med nuvarande systemet och resterande 9 var neutrala i undersökningen.

”Måste se tillbaka”

Majoriteten av de 48 procenten vill ha tillbaka det gamla formatet där ettan i varje konferens möter åttan. 2013 ändrades slutspelssystemet så att de tre bästa lagen från varje division går vidare till slutspel. Sedan delas dessutom två wildcard-platser ut till varje konferens. 

Det innebar förra året att Nashville och Winnipeg som slutade etta och tvåa i ligan möttes redan i andra rundan. Samma sak hände med Washington och Pittsburgh 2017. 

– Jag tycker att det är rätt tufft att många bra lag åker ut redan i första eller andrarundan. Jag tycker att vi kanske måste se tillbaka på 1-8-formatet, säger Columbus back David Savard.

Chicagos Jonathan Toews håller med.

– Jag föredrar 1-8-formatet. Divisioner som är starkare får lag, som borde ha chansen att få upp ångan och ta sig längre, utslagna i förstarundan, säger han till Fox Sports.

Publisert:

LÄS VIDARE

BJURMAN: De utsätter sina fans för ÄNNU mer lidande

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Stanley Cup