Moras Kristoffer Gunnarsson hade gjort ett mål på hela säsongen.

I kväll avgjorde han den första kvartsfinalrysaren mot Björklöven.

– Skönt att den går in. Underbart, säger han till C More.

Den hockeyallsvenska kvartsfinalen mellan Björklöven och Mora sågs som en underhållande matchserie på förhand. Och spelarna på isen gjorde ingen besviken.

Axel Ottosson gav ”Löven” ledningen efter en lång dragning och bjöd på ett vilt firande.

– Vi har längtat efter slutspelet i ett år. Det var mycket känslor efter målet, säger forwarden till C More.

Hämtade upp tvåmålsunderläge

Hemmalaget ryckte sedan ifrån till en 3–1-ledning innan Mora utjämnade inför den tredje perioden, en mållös sådan.

Tidigt i förlängningen klev Kristoffer Gunnarsson fram för Mora när det behövdes som mest. Den 24-årige backen hade aldrig gjort fler än ett mål per säsong på seniornivå. Nu har han gjort två.

”Det vi gör bra”

Gunnarssons handledsskott från blå letade sig hela vägen in i mål och Mora leder därmed matchserien med 1–0 i matcher.

– Vi kör på oavsett vad det står i matchen. Det är det vi gör bra, säger Kristoffer Gunnarsson.

Björklövens tränare Hans Wallson tycker att Björklöven överarbetade situationerna.

– Över 60 minuter tycker jag att vi slarvar bort matchen, säger han till C More.