Succé i hockeyallsvenskan i fjol – och nu succé i SHL.

Fredrik Forsberg blev tremålsskytt – för andra gången den här säsongen – när HV71 hemmaslog Luleå.

– Vi får hoppas att det inte är slut på kontot än, säger hattrickhjälten i C More.

Luleå HF

HV71 kom från två raka bortaförluster, innehållande nio mål i baken. Men på hemmais har det gått desto bättre på sistone.

I tisdagskvällens möte med Luleå kom lagets fjärde raka vinst i Husqvarna Garden, efter en 5–1-seger.

”Sjukt overkligt”

Det var också Fredrik Forsberg som öppnade målskyttet för hemmalaget i den första perioden, efter en fin omställning där Christoffer Törngren stod för framspelningen.

Men Forsberg, som gjorde 32 mål för Karlskoga i hockeyallsvenskan i fjol, var inte klar där.

I den andra perioden kom både ett andra och ett tredje mål från 23-åringen. Halvminuten innan Forsbergs hattrick fullbordades blev också Oskar Olausson målskytt. Forwardens första mål i SHL.

– Det var sjukt overkligt, svinkul. Jag blev så jävla glad så jag vet inte vart jag ska ta vägen, säger 18-årige Oskar Olausson i C More.

Upp i skytteligaledning

Luleås Linus Klasen reducerade i slutminuterna av mellanakten. Men trots ett stort spelövertag blev det inte fler mål från gästerna. I stället var det Johannes Kinnvall i HV71 som fastställde slutresultatet till 5–1 i slutet av matchen.

Efter matchen var Luleås assisterande tränare Henrik Stridh besviken.

– Vi förlorade mot ett effektivare lag i dag. Jag tycker att vi är spelförande i tre perioder, men hockey går ut på att göra mål och de gör fem och vi gör ett. Det är inte kul att förlora, speciellt inte matcher där man känner att man är bättre, säger Henrik Stridh.

I och med Fredrik Forsbergs tre mål kliver han upp i delad skytteligaledning (tillsammans med Leksands Peter Cehlarik, Daniel Viksten i Färjestad och Jesper Frödén i Skellefteå) på tio gjorda mål.