Rögle vann i torsdags med 5–4 efter ett sent avgörande mot Frölunda.

Mot Skellefteå upprepade sig historien.

Med 1.38 kvar på klockan avgjorde Ben Smith efter att Petter Granberg ödesdigert tappade pucken.

Rögle BK

Rögles supertalang Moritz Seider, inlånad från Detroit Red Wings, inledde målskyttet efter tre minuter med sitt första mål i Rögles tröja.

Det var startskottet på en period av det målrikare slaget.

Rickard Hugg kvitterade fyra minuter senare efter att Jacob Olofsson stått för ett vackert förarbete. Men inget av lagen kunde dra ifrån. Däremot kunde båda göra mål.

”Riktigt roligt”

När Skellefteå kvitterade på nytt – denna gång till 2–2 – genom Andreas Wingerli hade det endast skjutits sex skott på mål av de båda lagen tillsammans.

Första perioden slutade 3–3 efter att det hade blivit sex mål på 16 minuter.

– Det är riktigt roligt att spela. Vi ska bara bättra på försvarsspelet så ska det nog gå bra, sa Skellefteås poängkung Jonatan Berggren i C More efter första perioden.

Berggren fortsatte att vara företagsam i andra perioden och gjorde sin tredje assist för dagen när han serverade Jesper Frödén som bombade in sitt åttonde mål för säsongen.

Slarv bakom avgörandet

Men Rögle kvitterade till 4–4 genom Eric Gelinas. Ett resultat som stod sig hela vägen fram till att Ben Smith klev fram i slutminuterna och utnyttjade ett misstag av Petter Granberg som inte fick med sig pucken framför eget mål.

– Det är inte där vi förlorar matchen. En studspuck kan hända alla. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, säger Skellefteås tränare Stefan Hedlund.

Med sitt första mål i Rögle fastställde Smith slutresultat till 5–4.

– Jag försökte bara skjuta snabbt och som tur är gick den in, säger Smith.