Kvitterade och avgjorde – Nylander hjälte i natt: ”Kan bättre”

Publicerad:

HOCKEY

NEW YORK. William Nylander upplevde en av hela NHL-karriärens största triumfer hemma i Toronto i natt.

Först kvitterade han Calgarys 1-0-ledning med mindre än en och halv minut kvar – och sedan avgjorde han på övertid.

– Det var trevligt att göra några mål till sist. Jag vet att jag underpresterat och kan bättre, säger den 24-årige artisten efter 2-1-segern och hyllas sedan unisont av extatiska lagkamrater.

Det har varit mycket gnöl om William Nylander den här säsongen. ”Han motsvarar”, anser vissa i media och supporterskaran, ”inte de förväntningar man kan ha på en spelare med så hög lön”, ”Han bryr sig inte”, ”han är för självisk och borde trejdas” – och förra helgen tycktes coachen Sheldon Keefe instämma när han bänkade den blågule stjärnan i en halv period.

Men i natt visade ”Lill-Nyllet” en gång för alla att han är superstar – och matchvinnare.

Det såg länge och väl ut som att David Rittich – skadade Jacob Markströms vikarie i Calgary-kassen – skulle hålla sin andra raka nolla mot Leafs i Scotiabank Arena.

Men 18.32 in i tredje perioden lyckades William få klubban på pucken i rena tv-pucksröran framför tjecken och kvitterade den 1-0-ledning Andrew Mangiapane hade gett Flames strax innan, efter förarbete av bland andra Elias Lindholm.

Därmed blev det förlängning – i en dryg minut. Sedan kom vem om inte Nylander loss på vänsterkanten, trampade in mot kassen och satte den avgörande pucken.

”Extremt glad”

Snacka om succé.

– Jag är extremt glad att se att just han fick bli hjälte, säger lagkamraten Zach Hyman.

– Han blir missförstådd hela tiden, men vi i laget vet hur mycket han bryr sig och hur mycket han ville. Jag kan inte ge honom nog med beröm.

Lagkaptenen John Tavares är inne på samma linje.

– Han är en så stor del av vårt lag, med sin personlighet och sin motivation att bli en bättre spelare. Så det var suveränt att se honom göra två stora mål ikväll. Jag vet hur upplyftande det är för honom, heter det.

”Vet att jag underpresterat”

Den 24-årige stockholmaren själv ler förläget.

– Om jag känner mig missförstådd? Det där har har alltid funnits runtomkring, men jag läser aldrig vad ni journalister skriver, jag försöker bara göra ett så bra jobb som möjligt varje dag, säger han.

– Men jag vet att jag underpresterat och kan bättre än vad jag visat i år, så det var trevligt att göra några mål till sist.

Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!