TT

Publicerad 2018-12-07

Emma Nordin, till höger. Arkivbild.

Luleå har bara förlorat två matcher på ordinarie tid i SDHL i år – båda gångerna mot Leksand. Därför var det ett revanschsuget lag som gav sig av till Leksand för ännu ett dubbelmöte. Och Luleå får åka hem med full pott.

Under fredagen vann Luleå en jämn drabbning med 2–1, vilket följdes upp med en klar 4–2-seger dagen efter.

Rebecca Stenberg satte första målet tidigt i den första perioden, men hemmalaget var snabba med reduceringen. Därefter väntade tre Luleå-mål i rad och när Emma Nordin gjorde 4–1 i mitten av tredje perioden, sitt 18:e mål för säsongen, var matchen avgjord även om Leksand fick in en reducering.