Stjärnan tillbaka – blev målfest direkt

Publicerad 2016-12-05

Gaudreau tillbaka med specialhandskar

Välkommen tillbaka, Johnny Gaudreau!

Calgary-stjärnan gjorde starkt avtryck direkt i sin återkomst med mål på första puckkontakten när Flames körde över Anaheim med hela 8–3.

– Bara energin han tillför, han flyger därute. När han kör så kör resten av laget, så skönt att ha honom tillbaka, säger lagkamraten Sam Bennett.

Johnny Gaudreau kom tillbaka mycket tidigare än väntat efter sitt brutna lillfinger. Han förväntades bli borta i sex veckor efter sin operation, men i stället blev det bara halva tiden. Till viss del tack vare en specialhandske som lagets materialare tog fram med extra skydd som han kommer få använda den närmsta tiden.

– Det var en av de saker jag behövde för att spela, det var obligatoriskt på läkarnas lista och tränarna föreslog det, sa Gaudrea efter morgonvärmningen.

På tal om snabbare än förväntat, det tog bara två minuter och nio sekunder innan ”Johnny Hockey” hade gett hemmalaget ledningen – i sitt första byte och första skott på mål.

Och Flames blev minst sagt tända av återkomsten av lagets största stjärna.

Calgary gjorde tre mål inom loppet av 87 sekunder och stackars Jonathan Bernier i Anaheim-målet fick släppa in fem mål i andra perioden.

Kunde inte byta målvakt

Enligt coach Randy Carlyle hade Bernier bytts ut om inte förstemålvakten John Gibson haft influensan.

Förnedringen ökades på ytterligare när Calgary kunde göra 8–1 i boxplay.

Hampus Lindholm krånglade med pucken vid blå och Calgary kom till ett två mot noll-läge som kapten Mark Giordano fick avsluta efter ett retfullt klapp-klapp-spel.

Anaheim kunde återupprätta hedern något med två mål i slutminuterna.

Flames svensk Mikael Backlund som nyligen bröt en lång måltorka noterades bara för en assist i målfesten. Gaudreau adderade också en assist till sitt mål.