Publicerad:
Uppdaterad:

Väsby är redo för hockeyallsvenskan

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Väsby är redo att ersätta Karlskrona i hockeyallsvenskan
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Väsby är redo att ersätta Karlskrona i hockeyallsvenskan

Karlskrona fick inget gehör för sin överklagan och degraderas till hockeyallsvenskan.

Väsby har tidigare erbjudits platsen och är redo – även om Karlskrona överklagar till riksidrottsförbundet.

– Det får de inte gehör för, säger Väsbys sportchef Tom Tärnström.

För en månad sedan erbjöds Väsby Karlskronas plats i hockeyallsvenskan. Då tackade Stockholmsklubben ja och sa att man var bra rustat.

Det är man nu också sedan appellationsnämnden gav Karlskrona avslag på sin överklagan.

– Det är oförändrat. Vi har inte gjort någonting med truppen sedan förra beskedet kom. Men självklart känner vi att vi behöver se över truppbygget. Eller ja, det måste vi göra för att bli konkurrenskraftiga. Lite nytt folk blir det, så är det, säger Tom Tärnström.

Bortsett från det sportsliga, är ni väl rustade utanför isen?

– Det kommer att krävas mycket arbete för att säkerställa allting. Det är arena, säkerhet och allting men vi är beredda att hugga i, det kommer vi att lösa. Vi har haft ett möte med hockeyallsvenskan om förutsättningar och om vad som krävs. De har kollat på det och vi har en klar bild om vad som behöver göras, säger han.

Har du något konkret exempel på vad som behöver göras?

– Vi har en arena som ändå tar 3600 personer. Det är läktare på bägge sidor vilket inte är självklart när man kommer från hockeyettan. Det är en hall som funkar för hockeyallsvenskan men mindre justeringar behövs, mest ur säkerhetssynpunkt. Även lite för tv-sändningar med kameravinkel och belysning.

”Hade legat sömnlös”

Tanken var att Väsby skulle återsamlas vecka 32. Nu blir det eventuellt tidigarelagt då hockeyallsvenskan planerar att starta 11 september. Klubben har inte till hundra procent kunnat förbereda för hockeyallsvenskan då processen sedan Karlskronas överklagan har tagit drygt en månad.

Något Tärnström är kritisk till.

– Det är en jäkla konstig process med överklagan och att det ska kunna gå så långt. Det är faktiskt bedrövligt att det ska ta så lång tid. Men nu ser det ut så här och vi gör bara vårt bästa. Vi har inte kunnat göra så mycket konkret. Men om man säger så här; vi har en klar bild för vad som krävs så det får vi sätta igång med så fort vi får klartecken.

Tärnström menar framför allt att den månadslånga processen med appellationsnämnden har varit segdragen. Han säger sig inte heller vara förvånad över beslutet utifrån Karlskronas situation.

Kan du utveckla?

– Nej, det vill jag inte göra. Men vi har egentligen allt underlag kring deras årsredovisning. Jag hade legat sömnlös om jag satt i samma sits, kan kan säga. Det är väl inte oväntat.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Publicerad: