Jonathan Dahlén höll San Joses segersvit vid liv

Publicerad 2021-10-23

Tre mål på fyra matcher – så kan Jonathan Dahlén, 23, summera comebacken i Nordamerika hittills.

I natt blev svensken matchvinnare och såg till att hans San Jose är fortsatt obesegrade i år.

– Man måste ge Dahlén cred. Hans mål var riktigt smart, konstaterar tränaren Bob Boughner.

Efter en mållös förstaperiod tog matchen fart i andra.

Sharks kapten Logan Couture bökade tidigt in 1–0 innan Jason Spezza, framspelad av Pierre Engvall, tryckte dit en kaosartad kvittering en dryg minut senare.

Då klev Dahlén in i matchen.

Knappt 20 sekunder senare var 23-åringen framme och ställde till det för Torontos målvakt och såg till att lagkamraten Timo Meier kunde skicka in 2–1.

– Jag såg inget hål, jag försökte bara få den på mål. Dahlén gjorde ett bra jobb att vara i vägen för målvakten och skapa lite förvirring, konstaterar Meier.

”Han kan vinna matcher åt oss”

Maple Leafs fick till ännu en kvittering, men även den blev kortvarig efter att Erik Karlsson dunkat in sitt andra mål för säsongen.

Och när väl tredje rullade i gång var Dahlén framme igen.

Perioden hade knappt börjat innan svensken dök på en retur och petade in 4–2, ett mål som skulle visa sig bli matchvinnande.

Leafs var dock inte slagna ännu och efter att William Nylander skjutit in en reducering via John Tavares skridsko satte hemmalaget hård press på Sharks målvakt Adin Hill som bland annat tvingades till en svettig räddning med bara drygt minuten kvar att spela.

– Det var en galen räddning, det var så grymt. Vi vet att han kan vinna matcher åt oss och han gjorde ett par starka räddningar i kväll, hyllar Dahlén.

Till slut hittade Couture öppen bur och säkerställde slutresultatet 5–3, vilket innebär att San Jose nu vunnit samtliga sina fyra inledande matcher på säsongen.

Jonathan Dahlén har fått en riktig smakstart på comebacken i Nordamerika för sitt San Jose Sharks.

Kings åkte på dubbla smällar i natt.

Dels blev laget piskade av Dallas på övertid och dels tvingades storbacken Drew Doughty utgå med skada.

För svensk del noterades Viktor Arvidsson för en assist i matchen.

Allt är som vanligt för Connor McDavid och Edmonton Oilers.

I natt såg superstjärnan till att göra flera poäng för femte matchen i rad.

Totalt blev det två assist när Oilers slog Vegas med 5–3.

Vapendragaren Leon Draisaitl var dock snäppet värre och slog till med två mål och en assist.