SSK-fostrade superstjärnan David Pastrnak besökte sin gamla hemmaborg.

Han fick se sitt SSK köra över Modo med 6–2.

– Södertälje har en stor plats i mitt hjärta, säger han.

Modo Hockey

Det var gott om hockeykompetens på läktaren i Scaniarinken i kväll. Utövar två formstarka lag följdes matchen från läktaren av både Peter Forsberg och Bostons poängkung David Pastrnak (95 poäng i NHL i fjol).

Ja, Pastrnak tog till och med över C More-mikrofonen och intervjuade sin goda vän Lucas Carlsson i första periodpausen.

– Södertälje har en stor plats i mitt hjärta, det var väldigt viktiga år i min karriär som jag tillbringade här och jag har flera vänner i laget fortfarande, berättar Pastrnak som har svensk flickvän och därför är på Sverigebesök ofta.

Avgjorde i boxplay

Tjecken fick se en fartfylld match där Modos Edvin Hedberg gjorde första aktens enda mål i vad Mike Helber beskrev som ”årets bästa period”.

Men trots ännu ett Patrik Karlkvist-mål i andra perioden så vände SSK på matchen genom mål av Evan Bouchard, Nick Olesen och Hugo Gustafsson.

Hemmalaget slog spiken i kistan när formtoppade Måns Lindbäck gjorde sitt åttonde mål för säsongen i spel fyra mot fem i början av sista perioden.

Och som m inte det vore nog fick David Pastrnak jubla åt bäste kompisen Lucas Carlssons 5–2-mål med 3,29 kvar i en match som slutade 6–2.

– Kul att han kommer hit och kollar. Han brukar vara med och träna ibland och då ser man vilket skott han har, säger Lucas Carlsson.

Segern gör att Södertälje behåller sin tredjeplats i tabellen medan Modo återfinns på elfte plats efter sin första förlust under nye tränare Per Styf.

I kvällens övriga matcher noterar vi att bottenlaget Väsby pressade serieledarna Timrå hela vägen in till slutet i en match som Timrå till slut vann med 3–1 efter mål i öppen kasse. Segern var lagets tionde raka.

Strax efter slutsignal meddelade Timrå att matchen var Isac Lundeströms och Jesper Boqvists sista, då de återvänder till Anaheim Ducks respektive New Jersey Devils i NHL.

Västerås vann VIK-mötet mot Västervik med klara 4–0.