”Pengar är en bristvara”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Ulf Palm/TT / TT NYHETSBYRÅN

HOCKEY

LEKSAND. Skellefteå valde att åka nio timmar i buss till SHL-premiären i Leksand.

Ett unikt beslut.

– Det råder en pandemi i världen och pengar är en bristvara, det sparas på många håll och kanter, säger klubbens rutinerade klubbdirektör Pea Israelsson.

För Skellefteå startade uppladdningen redan på fredagsmorgonen när spelarbussen lämnade arenan i norra delen av stan.

En speciell bussresa.

– Vanligtvis brukar vi flyga till 24 av 26 bortamatcher. Det är bara Luleå som vi bussar till. Men det är en speciell säsong och det är även en tidig lördagsmatch vilket försvårar att flyga fram och tillbaka, säger Erik Forsell, general manager för Skellefteå.

Det är en kombination av bistra ekonomiska tider, corona-spridning och logistik som gör att Skellefteå valde att åka buss i 18–20 timmar inför och efter premiären.

– Laget bor på Gyllene Hornet i Tällberg och vi har haft ett underbart dygn där. Killarna i laget förstår hur klubben tänker och planerar, säger Forssell.

Tog yttersta beslutet

Hur det här påverkar Skellefteå på isen återstår att se.

Det vet vi efter 17.

Det yttersta beslutet om att bussa till premiären togs av klubbdirektör Pea Israelsson.

— Det råder en pandemi i världen och pengar är en bristvara, det sparas på många håll och kanter, säger han och fortsätter:

– När vi bokade resorna var vi osäkra över tidtabellerna med flyg från Skellefteå i början av serien. Vidare behöver vi spara pengar. Så vi har lagt in två stycken bussresor i början av serien mot Leksand och Brynäs. Resten av bortamatcherna utom mot Luleå blir det flyg

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!