Pittsburgh vann galen målfest mot Florida

Publicerad 2023-01-25

NEW YORK. Alla fördämningar brast i Pittsburgh i natt.

Penguins och Panthers öste in mål på varandra – och till slut kunde Kris Letang panga in avgörande 7–6 på övertid.

– Om vi inte vunnit den här galna matchen hade jag inte kunnat sova i natt, säger målskytten Rickard Rakell till Sportbladet.

Det framgick tidigt att det skulle bli en yster dans mellan Pittsburgh och Florida i PPG Paints Arena.

Redan efter drygt åtta minuter hade gästerna 2-0-ledning, men när inledningsperioden var över stod det 3-3. Sedan följde en lite mer normal mittakt då lagen bara gjorde varsitt mål – men sista 20 minuterna började de byta ledning med varandra i parti och minut igen. Till slut blev det förlängning och då kunde alltså backveteranen Kris Letang – som just återvänt efter att ha begravt sin far i Kanada – pricka in avgörande 7-6.

PLUS: Stjärnans förvandling: ”Har aldrig känt mig så genomtränad”

– Ja, herregud vilken match det var, stönar Rickard Rakell när vi talar med honom efteråt.

– Först kändes det som att allt studsade fel och sedan studsade allt rätt. Det fanns ingen struktur, vi bara jagade fram och tillbaka hela tiden. Så även om vi till sist vann är det bara att glömma den här insatsen.

Rickard styrde själv in artonde målet för säsongen i första perioden och är glad att han kunde bidra till seger.

– Ja, om vi inte vunnit den här galna matchen hade jag inte kunnat sova i natt, fortsätter han.

– Det var ju också extremt viktiga poäng vi tog. Panthers är ett av lagen som jagar oss och matcherna mot de lagen måste vi bara vinna.

Rickard Rakell måljublar mot Florida.

Det var överhuvudtaget mycket drama i NHL i natt.

I New Jersey låg Devils under med 2-1 mot Vegas när en dryg minut återstod, men då lyckades Dougie Hamilton kvittera. Sedan avgjorde samma Hamilton på övertid – precis som mot Pittsburgh i söndags.

Snacka om hjälte.

– Det här målet var också snarlikt det i söndags. Jag bara hoppas få läge att skjuta och, ja det har gått bra på slutet, säger han.

William Karlsson gjorde det ena av Golden Knights mål.

I Philadelphia stod det 3-3 mellan Flyers och Kings efter full tid, sedan bland andra Samuel Fagemo gjort ett mål för gästerna – NHL-karriärens andra.

Sedan piskade Kevin Fiala in sudden-pucken en dryg minut in i förlängningen.

– Han avgjorde med ett suveränt skott, berömmer Anze Kopitar.

Adrian Kempe antecknades för en assist.

Även mellan Detroit och San Jose blev det förlängning, sedan båda lagen gjort två mål vardera under ordinarie matchtid – San Jose förstås efter två framspelningar signerade Erik Karlsson.

Där blev rödvingen Andrew Copp hjälte redan efter 25 sekunders övertid.

Buffalo Sabres hörde till de få östlag som lyckades ta två poäng under ordinarie matchtid, men segern borta mot St. Louis säkrades först när Dylan Cozens satte 5-3 i tom kasse i slutminuten.
Det var, strongt nog, Sabres andra raka bortaseger på ett dygn och med den har de plötsligt bara tre poäng upp till Washington på sista wild card-platsen i öst – och tre matcher färre spelade.

– Jag är mycket nöjd, killarna slet extremt hårt, säger coachen Don Granato.

Mattias Samuelsson stod för enda svenskpoängen, i form av en assist.

På samma sätt slog Tampa spiken i Minnesotas kista när Nikita Kutjerov satte 4-2 i tom kasse hemma i Amalie Arena.

– Våra skickligaste spelare levererade, coachen Jon Cooper.

Joel Eriksson Ek gjorde sjuttonde målet för säsongen för Wild och hade även en assist.

Montreal stod upp väldigt bra i klassikermötet med Boston hemma i Bell Centre och hade fortfarande 2-2 i mitten av tredje perioden.

Men sista tio minuterna lade överlägsna serieledarna i en högre växel och såg till att bärga en 4-2-seger, säkrad när David Pastrnak även han han satte en puck i tom kasse.

2-1 har blivit Nashvilles favoritresultat hemma i Bridgestone Arena . Det var med de siffrorna de slog både Calgary och Columbus förra veckan – och i natt gjorde de om det mot svåra Winnipeg.

– Vi såg till att de mest fick hålla till i sin egen zon, det var vår ”gameplan”, säger Tanner Jeannot, som gjorde det matchavgörande målet i början av tredje perioden

Filip Forsberg stod för en assist.

Nicklas Bäckström missade Washingtons bortamatch mot Colorado på grund av icke Covid-relaterad sjukdom – och det slutade med ny förlust för huvudstadslaget. Avalanche vann med 3-2 och det betyder att Caps nu är snubblande nära att ramla ner under slutspelsstrecket igen.

Anaheim vann sin bottenfajt mot Arizona med 5-2. Jakob Silfverberg hade en assist.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!