Lilja gjorde två mål mot mästarlaget

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Svenska rookies fortsätter ta för sig under NHL:s försäsong.

I går var det Jakob Lilja som prickade in två mål för Columbus.

– En bra känsla, säger den förre djurgårdaren.

Columbus Blue Jackets fick visserligen stryk i bortamötet med St. Louis Blues, med 5-3, men Jakob Lilja lär ändå minnas matchen med viss värme.
För den 26-årige svensken, som aldrig blev draftad men i somras skrev på ett NHL-kontrakt i alla fall, gjorde alltså sitt första mål på nordamerikansk is mot regerande Stanley Cup-mästarna – och sedan gjorde han även sitt andra.

– Ja, det är bra känsla att få göra några mål. Man vill försöka bidra så mycket det går, säger han till klubbens hemsida.

– Det har varit en rätt stor omställning att komma hit och i början av campen körde vi så hårt att jag var rätt trött. Men nu börjar jag komma in i det, det blir bättre för varje dag.

Backen Andreas Borgman – som trejdades från Toronto till St. Louis i juni – hade assist på ett av hemmalagets mål.

▪▪▪

Mellan Colorado och Minnesota i Pepsi Center stod det 2-2 efter full tid – och fem minuters övertid. Sedan avgjorde Gabriel Landeskog på straff.

▪▪▪

Nu återstår bara en vecka av förberedelserna i ligan som kallas världens bästa . Därefter – nästa måndag – ska de slutgiltiga trupperna vara spikade och två dagar senare väntar den verkliga säsongspremiären.

LÄS VIDARE

Publicerad: