”Jag är fortfarande i chock”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

NHL-spelaren Colby Cave ligger i koma.

Nära vännen Anton Blidh är chockad efter beskedet.

– Han är ändå bara 25 år och i bra fysisk form, säger tidigare Frölundaforwarden till GP.

I drygt fyra säsonger i Boston Bruins farmarlag var Anton Blidh lagkamrat med Colby Cave som utvecklades till en nära vän för Blidh. 25-årige Cave, numera i Edmonton, vars tillstånd är kritiskt sedan han i går drabbats av en hjärnblödning som gjort att han försatts i konstgjord koma.

Foto: Gene J. Puskar / TT
Colby Cave.

– Det kom som en chock. Man var inte med på det. Jag hade tankar på att det kanske drabbar folk som inte rör på sig eller inte är så vältränade. Han är ändå bara 25 år och i bra fysisk form. Man ser hur snabbt livet kan vända, säger Anton Blidh till Göteborgs-Posten.

Förre Frölundaforwarden har efter beskedet hört av sig till Colbys fru Emily.

– Jag skrev att jag och min tjej tänker på honom och att vi hoppas att det blir bättre så snart som möjligt. Det är en svår situation alltså … man vet inte vad man ska säga. Man vill inte störa heller eftersom det är så nytt.

”Speciell för mig”

Blidh och Cave spelade i samma kedja under tiden som de tillhörde Providence Bruins, förre Frölundaforwarden anser att kanadensaren är en av de bästa han hittills spelat med.

– Han var speciell för mig när jag kom över som svensk, engelskan kanske var lite halvknackig och man var nervös. Vi var riktigt nära vänner när vi spelade tillsammans. Vi kanske inte pratar med varandra varje dag nu, men vi har hörts av någon gång i månaden.

Publicerad:

LÄS VIDARE