Lindholm hjälte för Calgary

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Turbulensen kring skandaliserade coachen Bill Peters tycks bara ha svetsat samman spelarna i Calgary Flames.

De samlade sig till en utsökt insats mot Buffalo i natt – och den slutade med att svenske skyttekungen Elias Lindholm satte avgörande 3–2 på övertid.

– Vi har snackat om vad vi kan påverka och det är på isen , säger matchhjälten till Sportbladet.

Det är ingen obetydlig distraktion Calgary Flames-spelarna, helt utan egen förskyllan, behövt hantera på slutet.

Deras coach Bill Peters anklagas ju både för grova rasistiska tillmälen och för att ha slagit spelare och är tills vidare avstängd. Han fanns inte i båset i nattens match i Buffalo och det allra mest tyder på att han inom kort kommer att få sparken.

Likafullt lyckades Elias Lindholm och de andra alltså samla sig till en enastående insats mot Sabres – och vann med 3-2.

– Ja, det har varit mycket senaste dygnen, konstaterar ”Lindy” när vi når honom efteråt.

– Men vi har en bra grupp och vi har snackat mycket om vad vi kan påverka i den här situationen och kommit fram till att det är på isen.

”Försökte ta mig runt målvakten...”

Det var Elias själv som avgjorde hela tillställningen genom att en dryg minut in i förlängningen vrida sig runt Linus Ullmark och trycka in en backhand.

– Jag fick en puck av (Matthew) Tkachuk och försökte bara ta mig runt målvakten och det gick hem, säger han.

Mikael Backlund bidrog med en assist – medan hemmafansen kunde glädja sig åt ytterligare ett mål signerat Victor Olofsson, liksom den första poängen, i form av en assist, i Rasmus Asplunds NHL-karriär.

Bill Peters bad å sin sida om ursäkt i ett skriftligt uttalande under natten.

”Jag vet att mina stötande kommentarer för tio år sedan varit en källa till ilska och besvikelse och jag förstår varför…jag tar fullt ansvar…Kommentarerna fälldes i en frustrerad situation och speglar inte mina värderingar…jag har ångrat incidenten sedan de inträffade och jag ber alla som påverkats av mina ord om ursäkt”, hette det bland annat.

Han nämnde dock inte Akim Aliu – spelaren som gick ut med rasismanklagelserna i förrgår natt – vid namn och tog inte heller upp uppgifterna om att han slagit spelare under sin tid i Carolina.

Elias Lindholm.
Foto: Jeffrey T. Barnes / TT NYHETSBYRÅN
Elias Lindholm.
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!