Eriksson Ek hjälte mot Washington

Slog till med dubbla mål

Publicerad 2022-04-04

NEW YORK. Presidenter och ambassadörer får ursäkta – i natt var Joel Eriksson Ek boss i USA:s huvudstad.

Han smackade in två mål och spelade fram till ett när Minnesota Wild sänkte Washington med 5-1.

– Vi hade bra kontroll på matchen efter den fina starten, säger den 25-årige värmlänningen till Sportbladet.

Minnesota hade en stenhård match mot Carolina från lördagens omgång i benen, medan Washington Capitals vilat närapå en vecka.

Så det var upplagt för hemmadominans i Capital One Arena, men pucken hann inte mer än släppas förrän Joel Eriksson Ek gjorde klart att gästerna inte tänkta tillåta någon sedan.

Redan efter 36 sekunder slet han sig loss i friläge och stänkte in 1-0. En minut senare ökade Tyson Jost på till 2-0, efter förarbete av Jonas Brodin – och i praktiken var tillställningen därmed redan avgjord.

– Ja, efter den fina starten med sån tidig 2–0-ledning hade vi bra kontroll på resten av matchen, hälsar Joel i ett sms efter slutsignalen och framhåller också att laget tillställningen igenom hade ”bra klubbor”.

Han gjorde själv sitt andra mål för kvällen – och det 21:a för säsongen – i andra perioden och assisterade senare också till en balja inprickad av Marcus Foligno.

Med segern i DC – andra raka och tillika nionde på de senaste tio matcherna – befäster Wild sin ställning som tabelltvåa i den hårda Central-divisionen.

Joel Eriksson Ek.

Det blev en bra natt för Vegas Golden Knights. De lyckade själva slå Vancouver på övertid – samtidigt som Dallas Stars lite oväntat förlorade med 3-1 mot Seattle Kraken.

Därmed återtog Nevada-riddarna sista wild card-platsen i den västra tabellen – åtminstone tillfälligt.

De har dock fortfarande tre matcher mer spelade än huvudrivalen från Texas, så oddsen för att det ska bli nya slutspelsfester på Strippen är inte så goda. William Karlsson spelade fram till det 3-2-mål Shea Theodore satte i förlängningen och längst bak såg Robin Lehner till att stoppa 26 skott.

I Seattle var det John Klingberg som prickade in Stars enda mål, medan Alex Wennberg hade två assist för hemmalaget.

New York Rangers startade nästan lika illa mot Philadelphia i natt som mot New York Islanders i fredags och låg under med 3-0 i början av tredje perioden.

Sedan iscensatte de dock en förstklassig comeback på en ren vilja och lyckades faktiskt utjämna efter mål av Artemi Panarin, Mika Zibanejad och Andrew Copp – bara för att till slut få se sig besegrade på straffar.

– Vi begick för många misstag, men bärgade i alla fall en värdefull poäng, säger coachen Gerard Gallant.

Tyske stjärnan Leon Draisaitl nådde två fina milstolpar när Edmonton körde över Anaheim-ankorna i Honda Center. Han gjorde sitt 50:e mål för säsongen och nådde därmed också 100 poäng – som andre spelare i år efter lagkamraten Connor McDavid.

I United Center i Chicago vann Arizona på övertid mot Blackhawks. 3-2 skrevs segersiffrorna till. Anton Strålman noterades för en assist.