AIK:s Max Lindholm hjälte mot Vita Hästen

Max Lindholm

AIK vann på hemmais mot Vita Hästen med 3–2.

Matchhjälte blev Max Lindholm med två mål och ett assist.

– Jag är den spelare jag vill vara på isen just nu, säger han efter matchen.

AIK har haft problem med målskyttet hela säsongen. Men i dag levererade framförallt förstakedjan som gjorde samtliga av lagets mål, när gnaget slog Vita Hästen med 3–2.

Hemmalaget rivstartade i den första perioden och gick upp i en 2–0 ledning, där Max Lindholm först passade fram till ledningsmålet och sedan själv satte dit sitt första mål för kvällen.

”Förstakedjan vinner matchen åt oss”

– Vi har behövt spelare som levererar framåt och i dag var det förstakedjan som vinner matchen åt oss, säger tränaren Håkan Åhlund efter matchen.

I andra perioden tog gästerna över spelet fullständigt och AIK var rejält tillbakatryckta. Skotten i perioden var 12–21 till gästerna men trots ett bra målvaktspel från Claes Endre, så fick han till slut kapitulera när Filip Cruseman var påpasslig framför mål och petade in reduceringen.

– Vi blev nedtryckta i alldeles för långa perioder av andra, säger Åhlund.

Norrköpingslaget fortsatte att trycka tillbaka AIK i inledningen på den tredje och kvitterade rättvist i powerplay när Cruseman gjorde sitt andra för kvällen.

Men det skulle bli en annan tvåmålskytt som skulle bli matchhjälte. I sekvensen efter smällde Max Lindholm in sitt andra mål och 3–2 till hemmalaget.

– Det är vi som ska leda skeppet, det är bra att vi lyckas göra det i dag, säger Lindholm efter matchen.

”Plingade till i ribban”

Lindholm var även nära att smälla dit sitt tredje mål för aftonen i powerplay, men en ribbträff stod i vägen för Lindholm den gången.

– Jag såg att målvakten gick ut mot mig och tänkte: – den här kommer sitta, men så plingade den till i ribban vilket var synd.

AIK fredade sedan sitt mål frenetiskt i slutminuterna och uddamålsledningen stod sig matchen ut.

– Det här var tre väldigt viktiga poäng för oss så det var skönt att de kom i dag, säger Lindholm.

Segern var AIK:s andra raka och tar laget över nedflyttningsstrecket i Hockeyallsvenskan. Vita Hästen ligger på en tionde plats.