Timrå återtog serieledningen efter seger mot Leksand

Publicerad 2017-11-29

Leksand gick mot tre poäng hemma mot Timrå.

Då kvitterade bortalaget 52 sekunder före full tid innan 17-årige Filip Hållander avgjorde i förlängning.

Därmed är Timrå ny serieledare igen.

Sedan Leif Carlsson tog över Leksand efter fiaskostarten i hockeyallsvenskan har laget lyft undan för undan i tabellen. Men även om poängen har trillat in i stadig takt har man inte varit särskilt målglada på hemmais.

Inför mötet med serietvåan Timrå hade Leksand gjort 21 mål på 10 hemmamatcher, ett målsnitt på strax över två mål per match alltså.

Och efter halva matchen var det också mållöst i Tegera Arena. Närmast mål i första perioden var Timrås 19-årige supertalang Jonathan Dahlén som prickade stolpen.

Soloprestation vid 1–1

I den 32:a minuten tog i stället Leksand ledningen. Efter hög press av hemmalaget kunde Oskar Lang sno pucken bakom mål och sätta 1–0 via köksvägen. Kort därefter hade Lang ett friläge för 2–0 men då stod duktige Timrå-målvakten Henrik Haukeland i vägen.

Timrås kvittering kom i början av den tredje perioden. Anton Wedin stod då för en läcker soloprestation när han tog sats i egen zon, fintade bort i princip hela Leksands försvar med en dragning och avslutade distinkt.

17-åring avgjorde

Tre minuter från slutet såg sedan hela hockeyallsvenskans poängkung, Alex Friesen, ut att avgöra för Leksand då han prickade in 2–1 och sin 24:e poäng för säsongen.

Men med 52 sekunder kvar till full tid höll sig Alexandre Lavoie framme och rakade in en retur fram till 2–2 och tog matchen till förlängning.

Där klev Timrås 17-årige talang Filip Hållander fram och avgjorde med ett snärtigt skott.

Segern innebär att laget återtar den serieledning man tappade till Oskarshamn i förra omgången. Leksand är fortsatt trea, fyra poäng bakom Timrå.