Smärtsamma bilder på Erik Karlsson – bröt matchen

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

SAN JOSE. Det är oklart om Erik Karlsson spelar mer i konferensfinalen  – och om han gör det tänker motståndarna se till att han får det jobbigt.

– Jo, vi märker ju att han har väldigt ont och går in för att han ska tvingas vända så mycket som möjligt. Det kan nog inte vara så skönt just nu, säger svenske St. Louis-stjärnan Oskar Sundqvist.

Under hockeyns slutspelskrig finns ingen nåd att få.

Upptäcker spelarna i ett lag att en framstående motståndare har problem reagerar de som hungriga lejon som får vittring på en skadad antilop på savannen.

Det är vad som hänt Erik Karlsson under San Joses konferensfinal mot St. Louis 

Han har så grava problem med sina trasiga ljumskar att han knappt kan röra sig och tvingades till slut avbryta femte matchen under söndagen.

”Svåra smärtor”

Men nej, motståndarna tycker inte synd om honom.

De gör vad de kan för att den omsusade backstjärnan ska få det ännu jävligare på isen.

– Det märks att han har svåra smärtor. Jag tycker inte han var lika rapp idag som han var i förra matchen och inte heller då såg han ju helt hundra ut, säger Oskar Sundqvist, som inledde söndagsmatinén i Sharktank med att smälla in ett mål efter ett misstag begånget av den sårade smålänningen.

Han fortsätter:

– Vi får se om han spelar nästa match. Om han gör det är det bara att ta honom på samma sätt och se till att han får vända så mycket som möjligt, för det kan inte vara så skönt för honom just nu. Vi vill inte tappa puckarna vid honom, vi vill att han ska just vända mycket.

Huruvida ”EK65” syns till mer i serien – som kan avgöras i St. Louis natten till onsdag – är det dock ingen som kan svara på ännu. Sharks-coachen Pete DeBoer får viss kritik för att han alls startade sin backstjärna under söndagen, men han slår ifrån sig.

–  Med facit i hand är det lätt att säga att man borde gjort si eller så. Den sortens beslut bygger på information från spelaren själv och från läkarstaben och beskedet var att han kände att han kunde spela och skulle kunna genomföra hela matchen, förklarar han.

Foto: VIASAT HOCKEY

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE