KLART: Backstjärnan lämnar SHL-klubben

Sågs som den stora nyckelspelaren – nu flyttar VM-backen till KHL

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det helt klart.

Enligt Sportbladets uppgifter har VM-backen Lukas Bengtsson, 25, bestämt sig för att utnyttja sin klausul och lämnar Linköping för KHL-spel.

Ett hårt slag för Linköping som nu måste försöka ersätta landslagsbacken. 

Lukas Bengtsson är en av blott tre SHL-spelare (och den ende backen) som finns med i Tre Kronors preliminära VM-truppen till Slovakien.

Den högerfattad backen återvände till SHL inför den här säsongen och har haft en stor roll i Linköping. På 42 matcher svarade han för 24 poäng (7+17)

Kommande säsong sågs stockholmaren som en ännu viktigare pjäs.

Nu blir det inte så. 

Både Corren och Mr Madhawk har tidigare skrivit att det har varit på gång med en flytt till KHL för den spelskicklige högerskytten. Nu har Sportbladet uppgifter om att det är klart att Bengtsson lämnar Linköping och är klar för en KHL-klubb.

LHC är i Nordamerika

Bengtsson hade ett år kvar på kontraktet med Linköping, men hade fram till 15 maj på sig att flytta till KHL. En möjlighet han nu utnyttjar. 

Därmed är Linköping på jakt efter en ersättare. Ett arbete som nu intensifieras. Bland befinner sig tränarstaben och sportchefen Niklas Persson i detta nu i Nordamerika för att bland annat på plats se potentiella nyförvärv. 

Bengtssons agent Johan Altberg skriver kortfattat i ett sms att han inte vill ge några kommentarer: 

– Just nu är det fokus på VM-spel för Lukas, lägger han till.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Lukas Bengtsson är med i Tre Kronors preliminära VM-trupp
Publicerad:

LÄS VIDARE