Västeråsstjärnan klar för Linköping

Av: Jonathan Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Västerås fortsätter att tappa sina stjärnspelare till SHL.

Senast i raden att lämna är Mikael Frycklund som nu är klar för Linköping.

– Att spela i SHL har alltid varit en dröm. Jag vill verkligen visa upp mig på den här nivån, säger 25-åringen.

Den hockeyallsvenska nykomlingen Västerås imponerade stort och slutade på en tredje plats i tabellen. I slutspelsserien slutade laget tvåa, endast en poäng bakom Leksand som nu kvalar till SHL mot Mora.

Klubben har den senaste tiden tappat tre tongivande spelare till SHL och Brynäs. Alexander Lindelöf, Lukas Zetterberg och Samuel Ersson har skrivit på för Gävle-klubben.

”En stor klubb”

Nu står det klart att succéforwarden Mikael Frycklund också lämnar för spel i den högsta ligan. 25-åringen har skrivit på ett tvåårskontrakt med Linköping.

Det blir Frycklunds första SHL-klubb i karriären.

– Det känns jätteroligt. Det är en klubb som har varit länge i Elitserien och SHL och alltid har varit stabil. De utmanar alltid om att vara bland de bästa, en stor klubb, säger Mikael Frycklund till Sportbladet.

SHL är förstås något du har strävat efter?

– Ja, det är det absolut. Det har har alltid varit en dröm och jag vill verkligen visa upp mig på den här nivån. Jag kommer inte bara åka ner dit, jag kommer åka dit och tävla, säger en målmedveten Frycklund.

”Har honom att tacka”

Frycklund är fostrad i Västerås och har tidigare representerat Asplöven, Tingsryd och Modo.

Den här säsongen blev det hela 43 poäng (11+32) på 50 matcher i grundserien. Med det hade han bäst poängsnitt i laget.

– Det är många faktorer som har gjort att det har lossnat lite i år. En stor del är att vi haft mer harmoni i gruppen, och då har jag även haft det själv som spelare. Jag förstod innebörden av att tävla mer och så kommer man tillbaka till att det ska vara roligt. När man har kul går det oftast bra och jag har haft kul varje dag i hallen, även fast det har varit dåliga dagar, om du förstår.

När tränaren Thomas Paananen kommer på tal spar Frycklund inte på lovorden.

– Herregud, han har betytt oerhört mycket. Det är en av stora till delarna till varför det har gått så bra. Jag har honom att tacka för enormt mycket, säger Frycklund.

Publicerad: