Klingberg hjälte när Dallas vann över Vegas

Av: 

TT

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

Robin Lehner var petad.

Då såg en annan svensk till att stjäla matchvinnarrollen.

John Klingberg gjorde enda målet när Dallas vann det första semifinalmötet mot Vegas med 1–0 i Stanley Cup-slutspelet.

Den första semifinalen var bara drygt två minuter gammal när John Klingberg pricksäkert satte ett hårt slagskott i Vegasmålvakten Marc-Andre Fleurys nedre högra hörn. Det var Dallas första skott på mål.

Men sedan tog det stopp. Marc-Andre Fleury höll tätt i buren de ytterligare 24 puckar han fick emot sig under matchen, och matchade därmed nästan Dallas målvakt Anton Chudobin, som höll nollan tack vare 25 räddningar.

Klingbergs mål är hans tredje under slutspelet och Dallas seger innebär att laget tar ledningen mot Vegas med 1–0 i bäst av sju matcher.

– Vi vet hur Vegas spelar, de spelar ungefär som vi. Alla deras målchanser och deras offensiv kommer från hur mycket de får spela i anfallszon. Vi hade hela tiden killar som stöd och såg till att vara ute ur zon snabbt, sade svensken på presskonferensen efteråt.

Dallasspelarna firar John Klingbergs mål mot Vegas.
Foto: JASON FRANSON/AP/TT
Dallasspelarna firar John Klingbergs mål mot Vegas.

Robin Lehner har växt ut till en jätte under NHL-slutspelet och höll bland annat nollan för två dagar sedan när Vegas besegrade Vancouver i den sjunde och avgörande kvartsfinalen.

Men i det första mötet med Dallas var svensken alltså petad.

– Beslutet att spela Marc-Andre tog jag av samma anledning som jag valde att starta med Lehner i match sju senast. Vi tänkte att det skulle ge oss den bästa möjligheten att vinna, förklarade tränaren Pete DeBoer sitt beslut efter matchen.

Nästa möte mellan lagen är natten till onsdag, svensk tid.

Däremellan drar den andra semifinalserien, den mellan New York Islanders och Tampa Bay i gång. Natten mot tisdag spelar lagen sitt första seminfinalmöte.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!