Publicerad 2020-12-05

Skellefteå fick matchstraff.

Ändå föll Brynäs efter förlängning.

Och krislaget har nu förlorat tio av sina elva senaste matcher.

Brynäs svacka i SHL förvärras. Borta mot Skellefteå förlorade Gävlelaget med 5–6 efter förlängning. Där Brynäs misslyckades med att utnyttja ett fem minuter långt numerärt överläge.

För på första tekningen i tredje perioden, när det stod 3–2 till Skellefteå, drabbades de svartgula av ett matchstraff. Tyler Morley tryckte klubban rakt i Anton Rödins ansikte.

– Onödigt av Morley, säger C More-experten Sanny Lindström.

Ett mål gjordes under Brynäs powerplay. Men det var decimerade Skellefteå som fick fira det. Oscar Möller hittade Jesper Frödén som lade in sitt elfte mål för säsongen, och det gav Skellefteå en tvåmålsledning.

”För ängsliga”

Den försvann sedan på drygt en minut. Patrik Berglund reducerade, och Tomi Sallinen kvitterade till 4–4. Som efter tre spelade perioder var ett likaläge på 5–5.

Matchen till förlängning där avgörandet kom efter två minuter och 44 sekunders spel. Pucken hamnade hos Jesper Frödén som befann sig bakom kassen, fräckt vallade han in pucken via Viktor Andréns rygg – och 6–5 till Skellefteå.

– Det var inte tur, jag siktade såklart, säger matchvinnaren Frödén som trots resultatet var missnöjd med insatsen.

– Svängig match, mycket mål och kanske rolig att titta på. Men jag tycker att vi är för ängsliga i spelet, och vi följer inte grunderna, säger han till C More.